Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpisani Vori i Čupić

Vori: Igrao sam ozlijeđen, pa neka šute o domoljublju!

Igor Vori i Ivan Čupić
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL
1/2
14.10.2015.
u 14:37

Ivan Čupić je bez prevelike ljutnje prihvatio činjenicu da ga neće biti u reprezentaciji a da nije ozlijeđen. Forma nije upitna. Neki dan je u poljskom prvenstvu postigao osam pogodaka.

Željko Babić, novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, jučer je iznenadio popisom igrača za Croatia kup, koji će se od 8. do 11. studenoga održati u Umagu.

Nema Igora Vorija i Ivana Čupića, najstarijih i najiskusnijih igrača.

– Nisam zadovoljan njihovom igrom i angažmanom i zato nisu pozvani. Želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti. Njihovim izostavljanjem poslana je jasna poruka svima ostalima. Tko se neće prilagoditi tom sustavu, za njega neće biti mjesta – rekao je Željko Babić.

Ždrijeb ga skupo koštao?

Igora Vori prihvaća odluku, ali i napominje:

- To je odluka izbornika, ja je poštujem, nastojat ću biti bolji i vratiti se. No, u toj cijeloj priči pogađaju me izjave o domoljublju, naboju i slično, jer puno bih o tome mogao pričati. Godinama sam tu, igrao sam i ozlijeđen i vegetirao sam doslovno da bih mogao dati sve za reprezentaciju, što mnogi ne znaju. Nisam propustio pripreme i utakmice koje su se i propuštale i ne dozvoljavam baš nikome da me se gura u priče o bilo kakvim lošim nabojima i slično. Uvijek sam dao sve za Hrvatsku, ako bude trebalo dat ću opet. To nikad nije bilo upitno – rekao je Igor Vori.

Ivan Čupić je bez prevelike ljutnje prihvatio činjenicu da ga neće biti u reprezentaciji a da nije ozlijeđen. Forma nije upitna. Neki dan je u poljskom prvenstvu postigao osam pogodaka.

– Nazvao me izbornik i sve mi lijepo objasnio. Detalji razgovora ostat će između nas dvojice. Mogu reći da ga razumijem, a ja ću se potruditi da se igrama i angažmanom ponovno nametnem – istaknuo je Ivan Čupić.

Možda je bio problem Čupićev izostanak sa ždrijeba Europskog prvenstva održanog u Poljskoj. Bio je najavljen, ali je u posljednji trenutak odustao, pa je HRS kažnjen s tisuću eura.

– Bio je to veliki nesporazum. Riješio sam to s HRS-om – zaključio je Čupić.

Podrška stožeru

Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a, bio je još konkretniji od izbornika.

– Novi, rekao bih i mlađi, stručni stožer ima punu podršku Saveza. Nema nedodirljivih i ishitreno ponašanje nećemo više tolerirati. Tražimo zajedništvo igrača i na parketu i izvan njega. Dosad je bilo tako da su uglavnom igrači smjenjivali trenere, no odsad će treneri smjenjivati igrače. Trebaju nam red, rad i disciplina. Moramo napraviti momčad koja će se 2018. godine na domaćem parketu boriti za europsko zlato.

>>Čupić i Vori ispali iz reprezentacije: 'Ne zalažu se dovoljno za Hrvatsku!'

Komentara 23

MA
mahin1986
15:14 14.10.2015.

I Vori i Čupić su po ovim izjavama gospoda...neki bi sad sipali drvlje i kamenje po izborniku i savezu a oni gospodski ok bicemo bolji i vratit cemo se!svaka cast...legende

DU
Deleted user
15:00 14.10.2015.

Nitko od tih velikih igrača nije doživio bar svečanost pa da mu uruče priznanje ili drž. odlikovanje - svi su dobili nogom u obronke leđa pa u jarak, kao ispijeni tetrapak. A da se ne govori da je Savez trebao organizirati utakmicu revijalnog karaktera da se isprate sportski i kako dolikuje neki igrači koje s velikim respektom spominju svi strani rukometni treneri. Ne, mi smo mi - nek se goni iz reprezentacije, onako stočarski stil...

VA
valek000
15:31 14.10.2015.

Novi izbornik prvo nek se dokaže rezultatima, poput Vorija i Čupića. Ne znam kakve probleme ima savez pa na ovaj način blati igrače. Igor Vori, Čupko, Čupko :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije