Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Asić je za Sukna

'Želim odvesti svoje Primorje na vrh Europe, to je cilj svakog trenera'

Sandro Sukno
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
30.11.2015.
u 20:55

Sukno je dokazao da je postao pravi vođa, ali i Muslim je također imao odličnu godinu i pokazao svu raskoš svoga talenta, smatra Asić.

Da jabuka ne pada daleko od stabla, pokazuje i slučaj Ivana Asića, jednoga od najboljih mladih hrvatskih vaterpolskih trenera. Tim se poslom, i to vrlo uspješno, naime, bavio i njegov otac Vlaho koji je s Jadranom osvojio Kup prvaka (1993.), a s POŠK-om Kup kupova (1981.). Danas splitski klubovi ne stoje najbolje pa Ivan trenerski kruh zarađuje u riječkom Primorju. Kako je primljen na Kantridi?

– Mogu reći da mi je Primorje drugi dom. Jako sam lijepo primljen od svih ljudi i užitak mi je raditi – kaže Asić, a na upit hoće li se konačno neki od splitskih klubova izdići iz prosječnosti, odgovara:

– Teško će se to dogoditi jer tri kluba znače disperziju i novca i igračke kvalitete. No nadam se da će budućnost splitskog vaterpola biti bolja.

S Riječanima je već sve osvojio, može li i na vrh Europe?

– To je cilj svakog trenera, europska kruna jedini je naslov koji nam nedostaje. Konkurencija je iznimno jaka, ali ja se nadam da će se jednog dana i nama poklopiti – napomenuo je Asić te potom opisao prvog u svojem izboru – Sukna.

– Sandro je pokazao lidersku sposobnost, igra u oba smjera. S Primorjem je osvojio sve, s reprezentacijom se okitio srebrima u Kazanju i Bergamu.

Jako lijepo mišljenje ima i o Muslimu.

– Petar je također imao odličnu godinu, pokazao je svu raskoš svog talenta, pogotovu u napadačkom dijelu. Svojim raznovrsnim udarcima razbija suparničke obrane, a ulazi i kao drugi sidraš.

Damir Burić je treći?

– U ovom je trenutku jedan od najboljih braniča na svijetu. Stup je obrane i kluba i reprezentacije, a jako je dobar i u napadu. Ulazi na dva metra kao drugi sidraš, kod igrača je više opasan na vratnici.

Za Jokovića kaže da je jedan od najboljih ljevaka, nevoljko se sjećajući da je upravo on u sastavu Pro Recca svojim pogocima presudio Primorju u finalu Lige prvaka. Ističe pouzdanost Frane Vićana i polivalentnost Paula Obradovića te posebno hvali Josipa Pavića.

– Činjenica da je kao vratar dobio inozemni angažman dovoljno govori o Pavićevim kvalitetama. Zna se, naime, da vratari nisu tako atraktivni kao strijelci.

Sutra najboljih sedam bira HRVOJE HRESTAK.

Asićevih sedam

1. Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco) 7

2. Petar Muslim (Primorje) 6

3. Damir Burić (Primorje) 5

4. Maro Joković (Pro Recco/Jug) 4

5. Josip Pavić (Mladost/Olympiakos) 3

6. Frano Vićan (Primorje) 2

7. Paulo Obradović (Jug) 1

>>'Dva srebra solidan su rezultat, ali imamo kapacitet za nešto više'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije