Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u Madridu

Istina Reala i Zidanea sad je u 180 minuta

Zinedine Zidane
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
26.01.2018.
u 23:45

Za Real je pogubno što više taj Santiago Bernabeu nije njegova utvrda pa od 18 domaćih utakmica u devet nije pobijedio

Kako je samo sve lijepo izgledalo na početku ove sezone, trofejni Real Madrid furiozno je krenuo, uzeo europski Superkup (s Manchester Unitedom), španjolski Superkup (u dvije utakmice s Barcom ukupno 5:1). No onda je krenuo pad i to ne bilo kakav, Real je gadno tresnuo o zemlju ove sezone koja se već može proglasiti propalom, čak nazvati i debaklom.

Još imaju i grozan raspored

Ne samo što je Real izgubio šanse za naslov španjolskog prvaka, sad je ispao i iz kupa, u dvije utakmice bolji je bio i zasluženo prošao “div iz predgrađa” Madrida Leganes.

Za to je dobrim dijelom kriv i sam Zinedine Zidane, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici kod Leganesa igrao je s drugom momčadi i sretno pobijedio s 1:0 u zadnjim sekundama. I onda je opet u srijedu zaigrao s takvom momčadi i izgubio 2:1 na svom Santiago Bernabeuu te ostao bez šanse da bar taj trofej donese kući.

Za Real je pogubno što više taj Santiago Bernabeu nije njegova utvrda pa od 18 domaćih utakmica u devet nije pobijedio, to mu se nije dogodilo nikada otkad je La lige. Nije slavio protiv Valencije, Levantea, Tottenhama, Fuenlabrade i Numancije s kojima je remizirao, a izgubio je od Betisa, Barcelone (0:3), Villarreala i sada Leganesa.

I ne smiješi se lijepa sutrašnjica Realu i Zidaneu. U prvenstvu zaostaje za Barcom 19 bodova, za drugim Atleticom osam, Valencija ima pet više. Čak i taj Villarreal puše Realu za vrat, ima samo bod manje od Madriđana i, prestigne li ga na kraju, Real neće izravno u Ligu prvaka. A raspored je sve samo ne lagan za Modrića i Kovačića, idu Valenciji i Levanteu koji su se već osladili u Madridu, pa im dolazi nezgodni Real Sociedad. A onda slijedi PSG.

Zidane: Ovisim o PSG-u

Tih 180 minuta u osmini finala Lige prvaka sve je što je sad ostalo Realu. Nisu imali sreće kad su izvukli pariške milijardere i Real u ovakvom stanju nije ni približno favorit, Mbappe, Cavani, Neymar, Di Maria, Pastore... kakva je to ofenziva za slabašni Real.

Naravno da se postavilo pitanje povjerenja Zidaneu.

– Znam da mi pozicija ugrožena... ako ne pobijedimo PSG! A ovaj neuspjeh u kupu težak je udarac i moja odgovornost, ja moram pronaći rješenja – kazao je Zidane, a podršku su mu dali i igrači:

– Ne volim promjene, igrači su prvi koji će stati uz Zidanea. Ne mogu reći što nam je rekao predsjednik ni o čemu smo razgovarali s trenerom. Ovo je usran dan, trener je prvi otišao kući – kazao je Sergio Ramos.

No nije stvar ni samo u Zidaneu, puno toga ne štima u Realu, Cristiano Ronaldo nije ni blizu svojih ranijih izdanja, dovoljno o tome govori činjenica da su ga išli tješiti Ramos, Marcelo i Modrić sa suprugama jer je očito ‘potonuo’, sve se više govori i o njegovu odlasku, a dolasku Neymara. Navodno je jedan Ronaldov prijatelj rekao da karijeru želi završiti u svom Sportingu. No, polako, prije će ga još Real pokušati nekome skupo prodati.

Komentara 2

JB
james@bush
12:00 28.01.2018.

Jasan dokaz da su im suci djelili sakom i kapom .Sad kad je to stalo svi ih šamaraju sto kod kuće a da ne pričamo u gostima .Sve te trofeje su zasluga UEFE i sudaca niti bi Real sve te trofeje osvojio niti Zizu , to je dovoljan dokaz da niti Ronaldo niti Zizu nisu zaslužili te pojedinačne nagrade a niti modric to je sve djelo UEFE i sudaca a i marketinga jer ih se gura reklamama i naravno veliki novac .Jad i bijeda od kluba igrača trenera Itd.

DU
Deleted user
00:14 27.01.2018.

Ma jasno. Za sve to su krivi hrvati Kovacic i Modric. bez njih bi letjeli. Pozdrav iz europske kulturne drzave Slovenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije