Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matea Parlov Koštro

Ispunjene sve želje – norma za OI u Parizu i SP, osobni rekord...

Zagreb: Cilj Garmin 10k utrke u sklopu 30. Zagrebačkog maratona
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
27.03.2023.
u 23:33

Matea je imala prolaz na polumaratonu 1:12:34, a drugu polovinu utrke pretrčala je za 1:13:11. Ovim rezultatom Matea je sada treća na tablicama svih vremena u Hrvatskoj u ovoj disciplini. Ispred nje su samo Bojana Bjeljac (2:23,39) i Lisa Nemec (2:25,44).

Matea Parlov Koštro ostvarila je sve svoje želje i ciljeve na jučerašnjem maratonu u Hannoveru. Europska doprvakinja u ovoj disciplini pobijedila je u vremenu 2:25:45, što je za gotovo tri minute bolje od njezina osobnog rekorda, a ujedno je i istrčana norma za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine i Svjetskom atletskom prvenstvu ove godine u Budimpešti. Ona je druga naša maratonka s olimpijskom normom nakon Bojane Bjeljac, koja je to ostvarila u Valenciji u prosincu prošle godine.

Matea je imala prolaz na polumaratonu 1:12:34, a drugu polovinu utrke pretrčala je za 1:13:11. Ovim rezultatom Matea je sada treća na tablicama svih vremena u Hrvatskoj u ovoj disciplini. Ispred nje su samo Bojana Bjeljac (2:23,39) i Lisa Nemec (2:25,44). Drugo mjesto na maratonu osvojila je Kenijka Pauline Mutwa Thitu s 2:29:25, a treća je bila Meksikanka Risper Gesabwa s 2:29:49.– Jako sam zadovoljna pobjedom i istrčanom olimpijskom normom.

- Istrčala sam i novi osobni rekord te novi rekord staze. Imala sam dva “pace makera”, koji su mi pomogli držati tempo. Doista sam zahvalna svima, cijelom svom timu, sponzorima, organizatorima i svim ljudima koji su nas došli bodriti. Nakon što sam prošle godine ovdje istrčala normu za Europsko prvenstvo, a sada i ovu za Olimpijske igre, jasno je da mi je Hannover sretan grad i da mi je ovo omiljeni maraton.

Zadovoljan je bio i njezin trener Slavko Petrović.

– Jako smo zadovoljni utrkom. Došli smo s ciljem ispunjavanja olimpijske norme i Matea je u tome uspjela. Išla je više od minute ispod norme i gotovo tri minute bolje od osobnog rekorda. Mogla je i bolje, ali vjetar je bio doista jak, naročito izvan grada. Mislim da bi mogla na nekoj drugoj utrci ići i ispod 2:24 – rekao je Petrović.Matea se sada potpuno mirno, bez opterećenja može pripremati za glavni cilj sezone – SP u Budimpešti sredinom kolovoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije