Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lagerbäck otkrio

Islanđanin Sigurdsson se ipak šalio da nije čuo za Marija Mandžukića

island (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
14.11.2013.
u 16:42

– Zar je to rekao? Ma, da jest, takav igrač ne bi mi bio u momčadi. Ako i jest takvo što spomenuo, to je sigurno bilo u zafrkanciji – rekao je islandski izbornik.

Da ipak demistificiramo malo te Islanđane o kojima Kovač govori s takvim respektom, kao da ga sutra čeka Brazil. Primjerice, za Islanđane brani izvjesni Halldorsson iz Breidablika, četvrtoplasiranoga kluba islandske lige, koja je, usput rečeno, završena još 28. rujna. Hannes se od tada bavio ribičijom, a posljednjih pet dana ipak je zasukao rukave i počeo trenirati...

Na popisu Larsa Lagerbäcka samo su četvorica igrača iz liga petice (Verona, Sampdoria, Cardiff, Tottenham), a izuzev Sigthorssona iz Ajaxa, vikinzi nemaju pravu zvijezdu. To su sve momci iz norveške, danske i švedske lige, jedan je "Rus" iz Urala, a div Arnason dolazi čak iz engleske treće lige, iz desetoplasiranoga Rotherhama...

Kad bi nam protiv takvih Islanđana plasman na SP bio upitan, onda bismo stvarno bili u velikom, golemom problemu.

Važno je ne primiti gol

Izbornik Lars Lagerbäck održao je konferenciju za novinare u svojoj bazi u Hiltonu. Kaže da priprema za sraz s Hrvatima nije ništa drukčija od one za prethodne utakmice u kvalifikacijama. Objasnio je zašto su izabrali trenirati u dvorani dan prije utakmice.

– Vani je kišovito, vjetrovito, a unutra suho, toplo, može se bolje pričati s igračima – kazao je Lars, a nadovezao se njegov pomoćnik:

– A bili smo i pristojni prema Hrvatima i njima prepustili igralište.

Šveđanin naglašava svoje osnovno opredjeljenje:

– Važno je ne primiti gol, dakle dobro se braniti. I zbog vremenskih uvjeta ne pretjerano riskirati, nego igrati što jednostavnije.

Pitali su ga – zar vaš igrač Ragnar Sigurdsson doista nikad nije čuo za Mandžukića?

– Zar je to rekao? Ma, da jest, takav igrač ne bi mi bio u momčadi. Ako i jest takvo što spomenuo, to je zasigurno bilo u zafrkanciji.

Osjećate li pritisak, pitali su kapetana Gunnarssona...

– Mi? A što bi onda trebali reći Hrvati? Pa od njih se svakako očekuje prolaz, zar ne? A mi takvoga imperativa nemamo. Već smo napravili mnogo.

Komentara 9

Avatar oracle5
oracle5
17:44 14.11.2013.

pa normalno da se zajebava za Manđukića, taman da i nije gledao niti jednu utakmicu Hrvatske, njemačkog prvenstva ili lige prvaka sumnjam da nije gledao zadnje finale lige prvaka

DA
Dario--
17:31 14.11.2013.

Ja znam za Hallgrimsona,Palmarssoan,Sigurdssona,Gunnarsona,Stefanssona jer to su najpoznatij Islandski sportaši a za ove nogometše niko nije čuo!

BI
billynik
19:14 14.11.2013.

E moj Dasoviću ti bi bio najsretniji da ne prođemo da možeš pljuvati Kovač, mnogi njemu ne mogu oprostiti HDZ a ti si jedan od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije