Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2020

Iskusni Vatreni otkrio detalje s treninga uoči Engleske

Rovinj: Popodnevni trening hrvatskih nogometnih reprezentativaca
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
08.06.2021.
u 14:41

"Pozitivniji rezultati na pripremnim utakmicama bi nam sigurno donijeli bolju atmosferu, bez obzira što smo svjesni svoje kvalitete, što se dobro poznamo i imamo iskustvo s velikih natjecanja"

U okviru priprema za Euro u utorak je na konferenciji za medije gostovao jedan od najiskusnijih hrvatskih nogometnih reprezentativaca 32-godišnji Milan Badelj, koji vjeruje da ćemo prvu utakmicu na EP-u protiv Engleske odigrati na viskom nivou i da će nas nakon toga krenuti.

"Pozitivniji rezultati na pripremnim utakmicama bi nam sigurno donijeli bolju atmosferu, bez obzira što smo svjesni svoje kvalitete, što se dobro poznamo i imamo iskustvo s velikih natjecanja. Slične je bilo kad usporedimo pripremne utakmice za SP Rusiji, recimo protiv Brazila. U tim susretima nisi briljantan u završnici ponajviše iz fizičkog razloga, jer se trenira dobro i naporno. Fali ti konkretnost u završnici. No, ja vjerujem u reprezentaciju i da ćemo prvu utakmicu protiv Engleske odigrati na viskom nivou i da će nas nakon toga krenuti", izjavio je na video konferenciji veznjak Genoe.

07.06.2021.., Rovinj - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci pocetka Europskog prvenstva.Milan Badelj,Mile Skoric Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

 Na novinarski upit o tome na čemu se radi najviše na treninzima, Badelj je odgovorio: "Izbornik na treninzima traži prije svega kompaktnost, reakciju na izgubljenu loptu. Radi se i na otvaranjima nakon osvojene lopte, iako tu imamo najmanje probleme s obzirom na kvalitetu veznih igrača koji znaju improvizirati. Reakcija na izgubljenoj lopti, visoki pritisak, to je ono manje više svi rade, jer onda se ne moraš vraćati 60 metara i postavljati blok. Radimo i na postavljanju bloka, jer bit će i takvih situacija, vjerojatno više protiv Engleske negoli protiv Češke i Škotske, i gdje ćeš morati biti gust u bloku i čekati šansu za polukontre i kontranapade.

 Novinare je zanimalo i da li bi Luka Ivanušec, koji u Dinamu igra na desnom krilu, "mogao odmah u vatru".

"Ivanušec može odmah u vatru, ima kvalitetu i jak je u glavi. To su igrači kojima treba malo vremena da se prilagode na novu sredinu jer imaju ekstrakvalitetu. Ako ga izbornik bude trebao, ne sumnjam da će biti pravi", napomenuo je Badelj.

Izbornik Zlako Dalić je prije dva dana rekao kako je Joško Gvardiol, koji je najmlađi sa 19 godina, blizu prve momčadi. 
 

"Po igri Gvardiol ne izgleda kao da ima 19, već 27 godina, kao da je u najzrelijim godinama karijere. On je predodređen za najviši nivo. Želim mu sreću u karijeri i da ga zaobiđu ozljede", dodao je Badelj.

International Friendly - Croatia v Armenia Soccer Football - International Friendly - Croatia v Armenia - Gradski stadion Velika Gorica, Velika Gorica, Croatia - June 1, 2021 Croatia's Milan Badelj in action with Armenia's Zhirayr Shaghoyan REUTERS/Antonio Bronic ANTONIO BRONIC
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 1

RE
RedTree
16:50 08.06.2021.

Umjesto medijskih razvikanih Kramarića i Kovačića, puno više bi nam mogli koristiti Badelj i Budimir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije