Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN POMAK

Iskorak za NHL: Grier postao prvi afroamerički trener u povijesti lige

SPORTS-FBN-DOLPHINS-MCDANIEL-3-MI
DAVID SANTIAGO/NEWSCOM
06.07.2022.
u 23:40

Prošle sezone bila su samo dvojica crnoputih trenera u 32 momčadi u NFL-u, ligi u kojoj je 70 posto igrača crnoputo. Za primjer,  NBA košarka je prošle sezone imala 14 od ukupno 30 trenera koji nisu bijelci.

Mike Grier, imenovan u utorak na čelo NHL momčadi San José Sharksa, postao je prvi crnoputi generalni menadžer u povijesti sjevernoameričke lige hokeja na ledu.

"Izuzetno sam ponosan i zahvalan što imam priliku postati glavnim menadžerom San Jose Sharksa," rekao je 47-godišnji Grier, koji je igrao za Sharkse od 2006. do 2009. godine, a imao je ukupno 14 sezona u NHL-u.

On će zamijeniti Douga Wilsona koji je 7. travnja podnio ostavku na mjesto generalnog menadžera Sharksa iz zdravstvenih razloga nakon 19 godina na čelu franšize koja je u posljednje tri sezone propustila play-off.

Grier je prošle sezone bio posebni savjetnik kod New York Rangersa, a njegov stariji brat Chris Grier generalni je menadžer Miami Dolphinsa u NFL-u. 

Prošle sezone bila su samo dvojica crnoputih trenera u 32 momčadi u NFL-u, ligi u kojoj je 70 posto igrača crnoputo. Za primjer,  NBA košarka je prošle sezone imala 14 od ukupno 30 trenera koji nisu bijelci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije