Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPORAŽENI SPLIĆANIN

Išao sam na utakmice Hajduka, tad sam bio divlji, ali sad se klonim nevolja

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
31.10.2020.
u 08:15

– Bio bih u prvom redu da se takvo što dogovori, a s obzirom na to da su kod najboljih promotora na svijetu, ako to stvarno žele, to ne bi bio problem. Osobno, ne bih volio da se bore međusobno. Mala smo nacija pa bih više volio da svatko ide svojim putem i da dođu do vrha - priča Milas o okršaju Hrgovića i Babića.

Hrvatskom teškašu Petru Milasu (25) dogodilo se ono što mrze svi boksači. Zbog njemačkog postrožavanja protuepidemijskih mjera, njegov promotor Aleksandar Petković morao je otkazati meč za koji se pripremao mjesecima. Štoviše, to mu je trebao biti prvi nastup nakon 13 mjeseci i pobjede nad Južnoafrikancem Mullerom.

Kakav je to osjećaj toliko dugo trenirati, na koncu, u prazno?

– To vam je kao ljubavni čin bez željenog vrhunca – našalio se Milas pa nastavio: – Treniraš, a ne znaš kad i gdje ćeš se boriti. Ubija to psihički. Istina, trening je meni automatizam jer ja ne mogu sjediti i ispijati kave, ja moram trenirati, no s takvim treningom ne možeš doći na željenu razinu, kao što možeš s onim treningom kada imaš jasnu “metu” ispred sebe.

Ima svih 15 pobjeda

Petar ima 15 profesionalnih borbi i isto toliko pobjeda. Koliko će mu još pobjeda trebati da bi se jednog dana borio za pojas neke od uglednijih organizacija?

– To uvelike ovisi i o promotorima. Već sada imam pojas internacionalnog prvaka, no jedini pravi pojasevi su WBC, WBA, WBO, IBF i IBO plus pojas europskog prvaka, a sve ostalo nisu pojasevi koji predstavljaju svjetski vrh.

Bilo je među hrvatskim boksačima i onih koji su se predstavljali svjetskim prvacima jer su imali pojas manjih organizacija.

– To je glupost. Čak i biti internacionalni prvak neke jake organizacije ne znači ništa. Ja bih se volio boriti za naslov europskog profesionalnog prvaka, a to je puno više od naslova prvaka Europske unije koji je bio na stolu tijekom pregovora o mogućoj borbi s olimpijskim pobjednikom Tonyjem Yokom. U današnjem boksu izmišljaju se pojasevi da se vrti lova jer profesionalni boks danas je više biznis nego sport. Da je sport, tukao bi se svatko sa svakim.

A dvojica teškaša s hrvatskog tržišta u velikoj su netrpeljivosti koja rezultira medijskim prepucavanjem u kojem, većinski, Alen “The Savage” Babić izaziva Filipa “El Animala” Hrgovića.

– Ne želim ulaziti u to, no Babiću to s provociranjem stoji, meni je njega gušt slušati jer on to ima urođeno. Ja to, recimo, nemam.

Bi li Petar volio vidjeti meč između “Divljaka” i “Životinje”?

– Bio bih u prvom redu da se takvo što dogovori, a s obzirom na to da su kod najboljih promotora na svijetu, ako to stvarno žele, to ne bi bio problem. Osobno, ne bih volio da se bore međusobno. Mala smo nacija pa bih više volio da svatko ide svojim putem i da dođu do vrha.

Kako bi taj meč izgledao?

– Ne želim naginjati ni na jednu stranu, no bio bi to dobar meč koji bi imao potencijala napuniti neku dvoranu, a i financijski bi se isplatio. Hrgović jest tehnički dosta bolji, pa i iskusniji, no Babić ima tu neku ludu odlučnost.

Babić je silina kakvom raspolaže i Torcida, navijačka skupina kojoj Petar Milas i sam pripada. A kao takav je sudjelovao i u proslavi 70. rođendana.

– Jest, bio sam s dečkima, ispaljivao sam signalne rakete. Htjeli smo prirediti nešto što će se pamtiti, da bude luđe nego na 100 godina Hajduka. I bilo je. U svakom splitskom kvartu torcidaši su skupljali novac i kupovali pirotehniku. Ne znam broj, no čini mi se da je ispucano na desetke tisuća signalnih raketa i vatrometa.

Sad imam druge prioritete

Bio je Petar iduću večer i u mimohodu torcidaša, za koji nam se čini da se policija, u strahu od eskalacije nasilja, na njemu nije usudila intervenirati iako je bila riječ o kršenju propisanih protuepidemijskih mjera.

– Takvu masu ne možete zaustaviti.

Milas je torcidaš od malih nogu.

– Kao mlađi pratio sam Hajduk puno više, išao i na gostovanja, no sada moram paziti zbog karijere, da ne uđem u neke nemile situacije. Prije sam bio divlji po naravi, upadao u probleme, no ne mogu se sada više zalijetati kao mulac bez glave. Sada su mi prioriteti druge stvari, moja profesionalna karijera i obitelj koju sam stvorio sa suprugom Josipom koja nam je prije sedam mjeseci podarila malenu Anu Nikol.

 

Ponudu Germania kladionice pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 1

EE
eazy_e
20:19 31.10.2020.

Najbolji hr boksac. Ima bolji i atraktivniji stil i od Hrgovica i od Babica, a izvan ringa se cini kao normalan i ok frajer. Ceka se samo mec da to sve dokaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije