Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čast žrtvama

Irci će protiv Italije na Euru nositi crne trake

\'Croatia\'s Luka Modric (right) in action with Republic of Ireland\'s Glenn Whelan during the International Friendly at the Aviva Stadium, Dublin. Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
19.05.2012.
u 21:05

Nosit će ih u čast žrtvama pucnjave u pubu u Sjevernoj Irskoj koja se dogodila kada su navijači gledali utakmicu Irske i Italije na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u SAD-u.

Nogometaši Irske nosit će crne trake u prvoj utakmici Europskog prvenstva protiv Italije. Nosit će ih u čast žrtvama pucnjave u pubu u Sjevernoj Irskoj koja se dogodila kada su navijači gledali utakmicu Irske i Italije na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u SAD-u. Zanimljivo, utakmica između Irske i Italije u Poznańu (10. lipnja) igra se točno na 18. obljetnicu tragedije.

 

Šest je osoba tada poginulo, a pet ih je ozlijeđeno kada je naoružani napadač otvorio vatru u prepunom pubu u Loughinisland.

 

“Tragedija u Loughinislandu 1994. grozna je tragedija irskog nogometa. Hvala Uefi što nam je dopustila nositi crne trake te tako pomogla u obilježavanju ovog okrutnog zlodjela,” poručio je predsjednik Irskog nogometnog saveza John Delaney.

 

U susretima s Hrvatskom i Španjolskom Irci neće nositi crne trake.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije