Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina F

Iranski izbornik ima 4 mil. € plaću, a momčadi su pečat dali i Hrvati

Iran's Ehsan Hajsafi (L) challenges Angola's Lunguinha during a friendly soccer match in Hartberg May 30, 2014.  REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
Foto: Reuters (Ilustracija)
08.06.2014.
u 10:45

– Protekle sam sezone s Malavanom bio sedmi u iranskom prvenstvu, što je najbolji klupski rezultat od 2005. godine, a zbog tog sam rezultata nedavno postao i trener prvaka Foolada, čiji će dosadašnji trener preuzeti klupu Irana – objasnio je Skočić.

Dok kao favorite skupine F svi ističu Argentinu i BiH, Iran i Nigerija pokušat će iznenaditi. Da Iran može biti itekako opasan, smatra i Dragan Skočić, odnedavno trener novog iranskog prvaka Foolada.

– U Iranu vlada totalna nogometna euforija, najbolje to ocrtava podatak da nogometne utakmice i emisije gleda 20 milijuna ljudi (Iran ima 78 milijuna stanovnika, nap. a.). Svi jedva čekaju da SP počne, a reprezentacija je veliki uspjeh napravila već kad se plasirala u Brazil. Sada neopterećeni možda mogu proći skupinu, što bi bila senzacija – rekao je Skočić pa nam opisao iransku reprezentaciju:

– Najbolji su igrači dvojac iz Engleske, Fulhamov napadač Dejagah i Ghoochannejhad iz Charltona. Vođa i kapetan je Nekounam, koji je mnogo godina igrao u Osasuni. Naravno, veliki im je plus i izbornik, iskusni Carlos Queiroz koji je nekoliko godina bio pomoćnik Alexu Fergusonu u Unitedu, a bio je i izbornik Portugala.

A koliko je Irancima bitan nogomet pokazuje i da Queiroza godišnje plaćaju 4 milijuna eura.

U Iranu su na cijeni i hrvatski treneri. Od Ivića, Poklepovića, Ćire Blaževića, Ivankovića, pa do Cice Kranjčara i Dragana Skočića, koji su ove sezone trenirali neke od iranskih reprezentativaca.

– Protekle sam sezone s Malavanom bio sedmi u iranskom prvenstvu, što je najbolji klupski rezultat od 2005. godine, a zbog tog sam rezultata nedavno postao i trener prvaka Foolada, čiji će dosadašnji trener preuzeti klupu Irana – objasnio je Skočić te usporedio hrvatsku i iransku ligu:

– Ovdje su uvjeti neusporedivo bolji, uostalom neki prvoligaši imaju stadione s po 50, 60, pa i 100.000 sjedala. U nogomet se u Iranu jako puno ulaže.

>>Messi zabio i Slovencima, Španjolci se mučili s El Salvadorom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije