Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKA REPREZENTACIJA

Ipak bez Martić u Fed kupu, vraća se Konjuh

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
10.01.2019.
u 10:11

Zbog problema s laktom mlada Dubrovčanka ne igra još od lanjskog Wimbledona i pala je sada već na 550. mjesto (a još u srpnju 2017. bila je 20. na svijetu).

Hrvatska ženska teniska reprezentacija ipak niti ove godine neće nastupiti u najboljem sastavu u Fed kupu. Uvjetno rečeno.

Naime, na predstojećem turniru Prve skupine Euroafričke zone u britanskom sveučilišnom gradu Bathu (pokraj Bristola) od 6. do 9. veljače neće biti Petre Martić.

>> Pogledajte kako su iznenadili pobjednika Davisova kupa

Ali se u sastav vraća 21-godišnja Ana Konjuh za koju se vjeruje da će se dotad sasvim oporaviti (nakon operacije lakta) i vratiti se u vrhunsku formu.

Jedanaesta godina u “bunaru”

Zbog problema s laktom mlada Dubrovčanka ne igra još od lanjskog Wimbledona i pala je sada već na 550. mjesto (a još u srpnju 2017. bila je 20. na svijetu).

No, sada je s njom sve u redu i ona se, pod paskom svog trenera Antonija Veića, marljivo priprema za povratak na teren. Prvi turnir na kojemu bi trebala nastupiti bio bi onaj u St. Peterburgu koji počinje 28. siječnja.

– Petra i dalje ima povremeno probleme s leđima, pa je zbog toga na turniru u Sydneyu nastupila samo u konkurenciji parova (ona i Švicarka Bacsinszky poražene su u prvom kolu od Srpkinje Krunić i Čehinje Siniakove – op. a.). Ipak će ona za koji dan, 19. siječnja, napuniti 28 godina i mora dozirati nastupe. I zato ju je izbornica Iva Majoli odlučila poštedjeti, dakle tu nema nikakvog spora, riječ je o dogovoru. A Petra će i nadalje ostati na raspolaganju reprezentaciji, posebno ako ćemo izaći iz zone, u što svi vjerujemo, i više nećemo igrati turnire koji su ipak naporni jer igra se iz dana u dan – objašnjava situaciju Petrina mama Sandra.

Treba se, dakle, nadati da će Konjuh do turnira Fed kupa u Engleskoj biti potpuno spremna, da će opet igrati na visokoj razini i da će nas ona i Donna Vekić uspjeti izvući iz “bunara” u kojem se nalazimo već 11 godina.

Ana Konjuh
1/4

“Bunara” zato što se u njega lako upada, a teško se izlazi. A upali smo u njega 2008. kada smo u razigravanju za Drugu svjetsku skupinu izgubili od Srbije (s Anom Ivanović i Jelenom Janković) u Zagrebu. Otad smo 10 godina u zoni (tri s izbornikom Goranom Prpićem, sedam s izbornicom Ivom Majoli), ovo će biti jedanaesta.

– Svi se nadamo da će se Ana vratiti, ipak je ona premlada da bi razmišljala o kraju karijere. Ona je zbilja veliki potencijal i ja očekujem da će se brzo vratiti vrhunskom tenisu. Treba našu podršku jer nije joj lako, znam to jer sam i sama prolazila kroz slične krize s Petrom – kaže gospođa Sandra Martić.

Jake Britanke, ali i Srpkinje

U hrvatskoj prednominaciji koja je stigla u središnjicu ITF-a u Londonu osim Vekić i Konjuh još su i Jana Fett (220. na svijetu), Tena Lukas (269.) i neizostavna Darija Jurak, specijalistica za parove.

Najveće suparnice bit će nam svakako Britanke s Johannom Kontom, 38. tenisačicom svijeta, i Heather Watson (93.), ali ne treba zaboraviti niti Srpkinje s Aleksandrom Krunić (60.) koju slijede iznimno darovite mlade tenisačice Olga Danilović (17 godina, 109. na WTA listi), Ivana Jorović (21, 117.) i Nina Stojanović (22, 233.), kao ni Grkinje s prvom igračicom Marijom Sakkari, 41. na svijetu.

Preostali sudionici turnira u Bathu su Mađarska (s Babos), Slovenija (Jakupović), Gruzija i Turska. Tih će osam reprezentacija biti podijeljeno u dvije skupine (ždrijeb je 14. siječnja), a samo će pobjednici skupina igrati za mjesto u doigravanju za Drugu svjetsku skupinu koja, kao i Prva, broji osam reprezentacija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije