Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJA STANICA Pitanje je samo jedno, Lewis Hamilton ili Felipe Massa

Interlagos daje novog prvaka

30.10.2008.
u 14:03

Lewis Hamilton ili Felipe Massa, pitanje je koje se postavlja prije posljednje utrke sezone Formule 1, Velike nagrade Brazila na stazi Interlagos.

Staza koja se prvi put spominje još daleke 1920. godine, a prva utrka odvožena je 11. veljače 1973. u pravilu odgovara onim vozačima kojima ne smeta da im proklizava bolid i koji u pravilu imaju najbolje podešen bolid. Interlagos je staza koju karakterizira nekoliko dugačkih pravaca i brzih zavoja nakon kojih slijedi serija sporih zavoja. Problem je i neravan i zaobljen asfalt pa je problem određivanje visine bolida od zemlje.

Posljednje dvije godine na Jose Carlos Pace parku slavio je Ferrari, 2006. godine Massa, 2007. Raikkonen, a vrlo dobar bio je i Fernando Alonso, prošle godine treći, godinu dana ranije drugi.

Staza koja svoje ime duguje tome što se nalazi između dva velika rezervata Guarapirange i Billingsa u blizini Sao Paula bila je domaćin mnogih velikih utrka, ali i mnogih velikih iznenađenja, pa se tako pamti pobjeda Giancarla Fisichelle u Jordanu 2003. godine.

Apsolutni rekorder po broju pobjeda je Michael Schumacher, čak pet puta slavio je u Brazilu. Zato su se iza njega natiskala čak petorica sa dvije pobjede - Montoya, Hakkinen, Senna, Mansell, Prost. Massa u slučaju slavlja može postati drugi Brazilac u tom odabranom društvu.

Hoće li u tome uspjeti doznat ćemo u nedjelju u 18 sati, a zanimljivo je da se očekuje vrlo nestabilno vrijeme.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije