Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Inter slavio u milanskom derbiju i nanio rossonerima četvrti poraz u nizu

Serie A - Inter Milan v AC Milan
ALBERTO LINGRIA/REUTERS
06.02.2023.
u 07:30

Za Inter je od 71. minute zaigrao Marcelo Brozović i bile su to prve minute hrvatskog reprezentativca na terenu u dresu Intera nakon Svjetskog prvenstva. Ante Rebić je, pak, za Milan ušao u igru u 86. minuti

U milanskom derbiju, dvoboju 21. kola talijanske Serie A, nogometaši Intera su s 1-0 svladali Milan te se time učvrstili na drugom mjestu ljestvice. U prvom poluvremenu Inter je bio bolji, a sve je naplatio pogotkom u 34. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Calhanoglu najbolje je reagirao Lautaro Martinez koji je glavom pogodio za 1-0.

Dugo vremena se u drugom poluvremenu igralo u laganom ritmu, a onda je Milan krenuo po izjednačenje. Bio je Milan blizu pogotku, ali dva puta nije najbolje reagirao Olivier Giroud. U samom finišu utakmice bliže je bio Inter drugom pogotku nego li Milan izjednačenju te je sve završilo minimalnim slavljem Intera.

Za Inter je od 71. minute zaigrao Marcelo Brozović i bile su to prve minute hrvatskog reprezentativca na terenu u dresu Intera nakon Svjetskog prvenstva. Ante Rebić je, pak, za Milan ušao u igru u 86. minuti. Nastavljen je tako dobar niz Intera u posljednje vrijeme te ima u zadnjih šest utakmica, u svim natjecanjima, pet pobjeda i jedan poraz. Milan, pak, nastavlja s propadanjem, bila je ovo njegova četvrta izgubljena utakmica u nizu. Prije ove nedjelje primao je Milan tri gola od Intera u Superkupu te četiri od Lazija i pet od Sassuola u prvenstvu.

Nedavno su ove dvije momčadi igrale talijanski Superkup te je i tada slavio Inter, s uvjerljivijih 3-0. Inter je drugi s 43 boda i ima trinaest bodova manje od vodećeg Napolija. No, ima i tri boda više od treće Rome, dok je Milan ostao šesti s 38 bodova.

U ponedjeljak će igrati Verona - Lazio i Monza - Sampdoria, dok kolo završava u utorak utakmicom Salernitana - Juventus.

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije