Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska liga

Inter kod kuće izgubio od Lazija, Pašalić zabio u pobjedi Atalante

Inter - Lazio
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
31.03.2019.
u 22:34

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret za Inter, dok Milan Badelj nije nastupio za Lazio

U drugom od dva nedjeljna derbija u Serie A, Lazio je na San Siru pobijedio Inter s 1-0, a pogodak odluke zabio je Sergej Milinković-Savić u 13. minuti.

Pobjeda rimskog sastava mogla je biti i uvjerljivija, da na vratima Intera nije bio sjajni Samir Handanovič.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Inter - Lazio
1/17

Lazio je poveo u 13. minuti golom Sergeja Milinkovića-Savića kojeg je na drugoj vratnici pronašao Luis Alberto. Gosti iz Rima u prvom su dijelu imali još dvije sjajne prilike, no oba puta je Samir Handanovič sjajno reagirao. U 42. minuti glavom je pucao Caicedo, a u posljednjim trenucima prvog dijela Luis Alberto je opalio s ruba kaznenog prostora.

Inter je u prvom dijelu imamo samo jednu ozbiljnu priliku, u 43. minuti je pucao Keita Balde, ali je Thoma Strakosha bio spreman.

Gosti su imali sjajnu priliku i u 55. minuti kada je Caicedo izašao sam ispred Kandanoviča, no slovenski vratar još jednom je izašao kao pobjednik. Handanoviča nije uspio svladati niti Ciro Immobile u 60. minuti. Inter je u drugom dijelu bio jednako blijed kao i u prvih 45. minuta, a jedinu priliku domaćin je imao u 65. minuti kada je Matteo Politano pucao preko gola.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret za Inter, dok Milan Badelj nije nastupio za Lazio.

Derbi, barem na papiru, je odigran i u Rimu gdje je Napoli pobijedio Romu s 4-1 učvrstivši se na drugoj poziciji, dok je Roma pala na sedmo mjesto.

Napoli je odigrao sjajnu utakmicu i posve zasluženo je osvojio tri boda na Olimpicu. Zanimljivo, bila je to već treća uzastopna pobjeda Napolija u Rimu. Gosti su poveli već i drugoj minuti golom Arkadiusza Milika, a u posljednjim trenucima prvog dijela iz kaznenog udarca je izjednačio Diego Perotti.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Nastavak susreta protekao je u potpunoj dominaciji gostiju koji su još tri puta svladali Robina Olsena, a strijelci su bili Dries Mertens (49), Simone Verdi (54) i Amin Younes (81).

Ante Ćorić nije nastupio za Romu koja je upisala četvrti poraz u zadnjih pet susreta u svim natjecanjima.

Fiorentina i Torino su odigrali 1-1. 'Viole' su povele u sedmoj minuti preko Giovannija Simeonea, a izjednačio je Daniele Baselli u 34. minuti.

U ranije odigranom susretu Atalanta je na gostovanju pobijedila Parmu s 3-1, a prvi gol za goste zabio je hrvatski nogometaš Mario Pašalić.

Domaćin je poveo već u osmoj minuti golom Gervinha, no Pašalić je u 24. minuti izjednačio rezultat svojim drugim golom ove sezone.

Alejandro Gomez je lijepo uposlio Pašalića koji je prošao svog čuvara, a potom zabio za 1-1. U 75. minuti Daniel Zapata je doveo goste u vodstvo, a isti je igrač u četvrtoj minuti sudačke nadoknade potvrdio pobjedu momčadi iz Bergama.

Pašalić je igrao do 54. minute kada ga je zamijenio Josip Iličić.

Na ljestvici vodi Juventus sa 78 bodova, Napoli ima 63 boda, Inter 53, a četvrti je Milan s 51 bodom. Slijede Atalanta (48), Lazio (48), Roma (47)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije