Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPA - FRA

Iniesta: Sjajni su, podsjećaju me na Barcu, ali mi idemo dalje

'A combination of pictures made on June 21, 2012 shows French headcoach Laurent Blanc on June 19, 2012 at the Olympic Stadium in Kiev and Spanish headcoach Vicente Del Bosque (R) on June 14, 2012. Fra
Foto: 'STF'
1/3
23.06.2012.
u 11:06

Francuska u četiri utakmice na EP-u i SP-u protiv Španjolaca ima tri pobjede i remi

Susret Španjolska - Francuska najneizvjesniji je četvrtfinalni par. Uz Njemačku, riječ je o glavnim favoritima za naslov prvaka. Jedna reprezentacija će se večeras ipak morati oprostiti od Eura.

Mexes i Rami propusni

Pred Španjolskom je jedinstvena prilika da postane prva reprezentacija koja je na tri velika natjecanja zaredom osvojila naslov prvaka. Susret protiv Francuske Španjolci čekaju potpuno mirni, iako u susretima s njom na velikim natjecanjima nemaju previše uspjeha. Dosad su se susreli četiri puta i nijednom nisu uspjeli pobijediti. Francuska je čak tri puta slavila, a jedan je susret završen neodlučeno.

- Francuzi imaju iznimno jaku momčad. U nekim fazama igre podsjećaju me na Barcelonu. Neće nam biti lako, iako smo svjesni uloge favorita koja nam je dana - rekao je španjolski veznjak Iniesta.

Francuzi se, pak, pozivaju upravo na dobar dosadašnji omjer sa Španjolcima.

- Priželjkujem scenarij s naše posljednje utakmice na SP-u 2006. godine, kad smo ih s 3:1 izbacili u osmini finala. Povedemo li, možemo prirediti iznenađenje. Španjolska je postavila standarde svjetskog nogometa posljednjih šest godina, ali možda je vrijeme da dođe do promjene na tronu – poručio je Florent Malouda.

Poraz Francuza od Šveđana u trećoj utakmici u skupini ukazao je i na propusnost u obrani, a kritikama su odmah \"počašćeni\" Mexes i Rami.

Parirati španjolskoj vezi

- Nije problem bio u obrani, već u činjenici da Šveđanima nismo uspjeli parirati u veznom redu – branio je svoje igrače francuski izbornik Laurent Blanc.

No, ako nisu uspjeli parirati Švedskoj, kako će Španjolskoj, čiju vezu drži Barcelonin trojac Xavi - Iniesta - Busquets.

- Ne planiramo igrati defenzivno, utaboriti se pred svojim vratima i čekati priliku za protunapad, kao što je to učinila Chelsea u utakmici s Barcelonom. Mi smo drugačija momčad, koja se voli nadigravati. Od toga nećemo odustati ni u igri protiv Španjolske – zaključio je Malouda.

- Znam da će nam Francuzi pokušati nametnuti svoju igru u sredini terena. Morat ćemo igrati motivirano i jako dobro da ih u tome spriječimo – poručio je Iniesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije