Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi u brazilu

Indijanci prosvjedovali protiv SP-a, policiju gađali kamenjem i strijelama

brazil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
28.05.2014.
u 11:45

Vlasti su izvijestile kako je u prosvjedu sudjelovalo 1500 ljudi, među kojima 500 indijanskih poglavica

Prosvjedi protiv održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva dobili su novi nastavak i to u Brasiliji, glavnom gradu Brazila.

Tamo je policija ispalila suzavac na prosvjednike, među kojima je bilo mnogo autohtonih stanovnika, kad su krenuli u pohod na stadion Mane Garrincha gdje je bio izložen trofej SP-a, piše BBC. Starosjedioci su na policiju bacali kamenje, a neki su ih čak gađali strijelama.

Vlasti su izvijestile kako je u prosvjedu sudjelovalo 1500 ljudi, među kojima 500 indijanskih poglavica koji su tražili svoja zemljišna prava te zaštitu prava svog naroda. Ondje je bio i glasoviti zaštitnik Amazonije, 84-godišnji Raoni Metuktire. Prava su tražili popevši se na krov zgrade brazilskog parlamenta nakon čega ih je policija rastjerala.

>>Prosvjednici zaustavili bus s brazilskim igračima: Ne želimo SP već bolje obrazovanje

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rasimcanaj
18:48 28.05.2014.

Prava Indijanaca u amazonskoj prasumi svakako treba zastititi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije