Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIAN WELLS

Indijac od 43 godine postao teniski rekorder. Za uspjeh je zahvalio obiteljskoj plantaži kave

ATP 500 - Rotterdam Open
Piroschka van de Wouw/REUTERS
19.03.2023.
u 09:30

'To je indijska kava koju stalno pijem kad putujem. To je tajna. Najveća stvar je osigurati da se dobro oporaviš nakon mečeva i to mi je stvarno pomoglo'

Indijac i Rohan Bopanna postao je najstariji tenisač koji je osvojio naslov na ATP  Mastersu nakon što je jučer u finalu muških parova s Australcem Matthewom Ebdenom pobijedio najbolje rangirani par Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Britanca Neala Skupskog sa 6-3, 2-6, 10-8.  Za Ebdena i Bopannu to je drugi zajednički naslov u karijeri i prvi u sezoni, a Bopanna je sa 43 godine postao najstariji osvajač Matsersa. Nadmašio je Kanađanina Daniela Nestora koji je osvojio Masters u Cincinnatiju 2015. i postao najstariji prvak u dobi od 42 godine.

Bopanna je zasluge za osvajanje naslova pripisao posebnim indijskim mješavinama kave koje konzumira na Touru. Bivši treći igrač svijeta u parovima Bopanna, čija obitelj posjeduje plantažu kave u okrugu Coorg u južnoj indijskoj državi Karnataka, rekao je da je piće tajna njegova uspjeha.

- To je indijska kava koju stalno pijem kad putujem. To je tajna. Najveća stvar je osigurati da se dobro oporaviš nakon mečeva i to mi je stvarno pomoglo - rekao je Bopanna.

Bopanna je potukao rekord bivšeg partnera Daniela Nestora i rekao da se briga o svom tijelu isplatila.

- To je najvažniji dio, pogotovo kad stariš. Nekih dana kažem Mattu da sam možda samo vježbao 20 minuta, ali radije bih odmorio tijelo i bio spreman za naše mečeve - rekao je Bopanna.

- To je doista bio ključ. Razgovarao sam s Dannyjem i rekao mu 'oprosti, oborit ću tvoj rekord'. Budući da sam bio u finalu, već sam bio najstariji i pobijedio sam u finalu koje mi ostaje. Stvarno sam sretan zbog toga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije