Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi trener Rudeša

Inaki Alonso: Bit ćemo obitelj, spoj hrvatske 
i baskijske strasti

16.06.2017.
u 12:59

– Moji ciljevi? Želio bih da u svakom trenutku svi dišemo kao momčad. To je najvažnije, moramo biti prava momčad na terenu, ali se u privatno vrijeme ponašati gotovo kao obitelj.

Emocije su nešto na što najviše računa Inaki Alonso (48) u svojoj prvoligaškoj avanturi s Rudešom. Predstavljanje španjolskog trenera u Rudešu jučer je bilo na prvoligaškoj razini.

No do prvoligaškog standarda momčadi iz zapadnog dijela grada još je dug put. Na prozivci se pojavilo 25 igrača, a u Rudešu očekuju i poguranac iz Alavesa. S nekolicinom igrača iz njihova sustava pokušat će se osigurati prvoligaški status.

U životu treba biti iskren

– Zahvaljujem čelnicima Rudeša na ukazanom povjerenju, ovo je i za mene velika prilika za dokazivanje. Rudeš je prošle sezone napravio velike stvari, na tim uspjesima svima u klubu čestitam od srca – počeo je Alonso.

Kao i većina trenera iz španjolskog sustava, sigurno je jedino da će inzistirati na posjedu lopte.

– Moji ciljevi? Želio bih da u svakom trenutku svi dišemo kao momčad. To je najvažnije, moramo biti prava momčad na terenu, ali se u privatno vrijeme ponašati gotovo kao obitelj. U nogometu možete uspjeti samo ako ga živite iskreno i strastveno. Moram priznati da mi se sviđa slogan Rudeša “Totalno drukčiji od drugih”, želim doprinijeti toj razlici u odnosu na druge klubove.

Zanimalo nas je što Alonso zna o našem nogometu...

– Svima je u Španjolskoj dobro poznat hrvatski nogomet, mi izuzetno vrednujemo talent i osobnost vaših igrača. Dolazim iz Baskije, čini mi se da smo kao narod po temperamentu i mentalitetu slični Hrvatima. O vašim najvećim zvijezdama poput Modrića ili Rakitića ne moram ni pričati. Gledao sam dosta utakmica Rudeša, primijetio neke zanimljive stvari. I dobre i loše...

Nije se čuo s Joanom Carrillom, kolegom i sunarodnjakom iz Hajduka.

– Nismo razgovarali, ali nije to loša ideja. Mogao bih s njim razmijeniti dojmove o hrvatskom nogometu.

1/7

Alonsu je ovo prvi inozemni angažman u karijeri.

– Tražio sam klub u kojem ću usavršiti svoj engleski jezik, ali želim što prije naučiti i osnove hrvatskog jezika. Evo, već sam na treningu naučio tri hrvatske fraze. Odlično se osjećam ovdje. Možda još ne poznajem dovoljno HNL, ali brzo ću upoznati momčad pa, vjerujem, s klubom napraviti dobre stvari. Na prvom sam treningu primijetio kako smo mladi i razigrani. Nogometna momčad živo je tijelo koje se razvija, koje se mora hraniti iz dana u dan pa se onda nakon određenog vremena vide pomaci. Vjerujem da je pred nama uspješna sezona – zaključio je Alonso.

Neophodna pojačanja

A o svojim očekivanjima u prvoligaškoj sezoni govorio je i Ivan Knežević, predsjednik Rudeša.

– Prva je sezona uvijek najteža, ne samo za nas već za svaki klub koji dođe u viši rang. Prošle sezone imali smo igrački kadar od 25 igrača, od njih će u Rudešu ostati tek desetorica tako da trebamo još petnaestak novih imena. Treba biti realan, to nam je dovoljno za borbu za ostanak. Druga je faza još važnija, tu očekujemo igračka pojačanja iz Alavesa. A s njima se želimo boriti za pozicije između 5. i 8. mjesta. Mi želimo kroz deset godina zaigrati u Europi, no vjerujem da će nam to uspjeti u petogodišnjem mandatu – kazao je, između ostaloga, Knežević.

Od ranije je poznato da će strategiju oko igračkog kadra razvijati Mario Brkljača. Naš bivši nogometaš od prvog je dana uključen u ovaj projekt i koordinirat će suradnju Alavesa i Rudeša.

Komentara 1

JU
juroqueteamo2
01:23 20.06.2017.

Nasi se vole dodvoravati strancima. I bedastog stranca (ne govorim to o ovomu covjeku kojega uopce ne poznam) vole vise nego svoje domace junake. Osobito u ovom djelu Hrvatske gdje orjunasi smrad sire i zavadaju sve koji si to dopuste. Zalosno da nasi treneri idu u vrhunske lige (Englesku, Njemacku, Italiju) a kod nas bi ih ovi zagadjivaci samo pljuvali. Zivot je kratak da ga se potrosi u smradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije