Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf zagrebaša

Ima života i nakon Vujovića… Marković: Dobili smo slobodu

Dobrivoje Marković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
23.10.2016.
u 11:47

Ako su protiv Meškova izgledali kao posvađani ljubavnici, u pobjedi protiv Vardara (28:27) u 4. kolu Lige prvaka, najjačeg suparnika u dosadašnjem dijelu sezone, su predvođeni posebno nabrijanim Kontrecom zauzeli gard vojske koja se ne predaje

Gle čuda, ima života i nakon odlaska Veselina Vujovića s klupe PPD Zagreba. U manje od tjedan dana zagrebaši su doživjeli čudesnu transformaciju, prije svega u stavu na terenu. 

Ako su protiv Meškova izgledali kao posvađani ljubavnici, u pobjedi protiv Vardara (28:27) u 4. kolu Lige prvaka, najjačeg suparnika u dosadašnjem dijelu sezone, su predvođeni posebno nabrijanim Kontrecom zauzeli gard vojske koja se ne predaje.

Promjena je dobro došla i Dobrivoju Markoviću koji je odigrao možda i najbolje otkako je u klubu. Bio ga je pun teren, zabijao je sa svog krila, s crte, iz polukontre...

U tri dana sve promijenilo

- Zapravo se u tri dana sve promijenilo. Odigrali smo strašnu utakmicu. Nismo nešto puno mijenjali u načinu igre, malo neke korekcije u obrani, ali smo dobili možda neku slobodu i vjetar u leđa od novog trenera. Dosta sam šarao po terenu, i to jest bila uputa trenera Ivandije, dao je slobodu Zlaji i meni da vučemo polukontru pošto imamo malo teže igrače za obranu. Trener je sjajno rotirao, zaista sve pohvale. Nadamo se da je ovo sad prekretnica. Sljedeći je Löwen – najavio je Marković suparnika kojeg je lani baš on dokrajčio u osmini finala.

Posebno su sretni bili Šebetić i Mandalinić koji su napokon proradili. Daleko je to još od onih najboljih izdanja, ali dižu se.

- Neopisivo mi je drago zbog ovog. Zaista lijepa večer za naš klub. Publika je bila sjajna, prepoznala je naš trud, nisam ni čuo od buke kad je zvonilo za minutu odmora, mislio sam da sam u duploj. Više smo podržavali jedan drugog do sada. Treba nam to – rekao je Šebetić kojem je svakako pomogao dolazak njemu poznatog trenera s kojim je osvojio europsko kadetsko zlato (2010. u Crnoj Gori).

Stipe je dodao:

- Skupili smo glave, vidjeli da ne možemo jedan bez drugoga.

Vujović ga je često kritizirao.

- Navikao sam na to. Ali bilo je i pohvala, puno me naučio i zahvalan sam na tome. Što se Ivandije tiče, dugo sam s njim radio u mladoj reprezentaciji i siguran sam da nam može puno pomoći. Ova nam pobjeda jako znači.

Junak velike završnice bio je još jednom čudesni Ivan Stevanović.

- Luda večer! Prvo poluvrijeme nije baš bilo dobro, ali očito smo bili u grču i trebala nam je ovakva utakmica. Nadam se samo da ćemo sad nastaviti s dobrim igrama.
Hrvatski igrači u Vardaru mogli su samo čestitati zagrebašima…

PPD Zagrebu svaka čast, mislim da je odigrao odlično preokrenuvši zaostatak od pet golova. Ali to je rukomet… Naravno da ih nismo podcijenili, ni u trenucima kad smo vodili. Znali smo da se neće predate, oni su takvi. Iz nekih naših grešaka oni su narasli. Nije nas Zagreb nečim iznenadio, predobro se znamo. Na kraju mislim da je Stevanović presudio s par strašnih intervencija koji su digli igrače – rekao je Luka Cindrić.

Proslavljeni reprezentativac Ivan Čupić prvu je sezonu u Vardaru u koji je stigao kao prvak Europe s Kielceom.

- Glavni je problem što smo zadnjih desetak minuta promašili previše zicera. A nismo ni pomogli našim vratarima. Stivi je počeo braniti sve što treba i ne treba. Sedmerac, zicer, pa zadnja kontra vratnica. Svašta nešto - reakao je Čupić.

Biranim je riječima govorio o hrvatskom prvaku koji je lani u polufinalu SEHA lige ispao baš od Vardara u Varaždinu.

Ozbiljna momčad i uvijek opasna

- To je dobra ekipa što starijih što mlađih reprezentativaca. Bili su u krizi, ali su ozbiljna momčad, uvijek opasna. A mi smo previše promašili da bi PPD Zagreb izgubio. Iskoristili smo sve njihove slabosti, ali kad ne zabiješ zadnjih petnaest minuta deset mrtvih zicera, ne možeš ni očekivati da ćeš pobijediti.

Možda da ste otišli na šest ili sedam, bilo je prilike…

- Pa dobro, imali smo u dva navrata i +5. Bilo je i sreće za zagrebaše, par puta je lopta od stative ulazila u gol, a mi na 27:26 s igračem više dvaput loptu bacimo u aut.

Kako vam je u Skoplju nakon četiri sezone u Poljskoj?

- Dobro, snašao sam se. Klub je odlično sređen, ima možda i najbolje uvjete u Europi. Sad smo izgubili, ali sezona je duga, vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti cilj koji smo si zacrtali.

Priču je zaključio kapetan zagrebaša Zlatko Horvat:

- Imali smo malo više slobode, ali nije to još to. Još smo daleko od onog PPD Zagreba iz prošlih sezona. Fali nam još više samopouzdanja. Sad smo pokazali da možemo protiv Vardara koji nije najsjajnije odigrao. Vjerovali smo da možemo čak i kad smo na poluvremenu gubili pet razlike.

Komentara 3

KR
kruti121
13:33 23.10.2016.

očito je da su igrači bojkotirali vujovića

KA
kažemja
12:57 23.10.2016.

Sada ispada da je Vujo bio glavni krivac za poraze Zagreba a zaboravlja se koliko je on velikih utakmica dobio.Da je Vardar bio samo malo precizniji u zavrsnici prica bi bila puno drugačija. Ali , bez obzira na sve , čestitke zagrebašima.

SP
spoter
22:39 23.10.2016.

Dobro kaj sad ? a bomo razpravljali ko je kriv pustmo sad to, iako mislim da je veliki dio krivice na Vujoviću, malo je bio pregrub u obhođenju prema igračima ,treba znat koliko ko može a ne tražit da se igrač koji to ne može da na svakoj utakmici 120% ima ih koji mogu a ima ih koji to ne mogu. Treba podržat novog trenera i klub jer situacija je ozbiljna svi su protiv onih koji nemaj novaca a takav je PPD Zagreb , vidjelo se to i sinoć prav cigansko navlačenje Španskih sudaca Zagrebu suđena svaka i najmanja pogreška dok Vardaru se dosta toga progledalo oni imaju koliko već pet Španaca zato publika treba osjetit tu situaciju i tvrdo stat iza svg kluba , osjećaj je da publika na tekmama zagreba se zabavlja a ne navija nema organizacije mislim one zrele organizacije navijanja a to bi moro i klub malo pogurat vjerovatno bi mu se vratilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije