Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovro Majer

Ima rješenja u igri koja drugi ne vide, ali ne želi usporedbe s Olmom

11.07.2019.
u 11:01

Lovro je odigrao na početku prošle sezone onu nesretnu utakmicu s Rudešom (1:1) na startu sezone, a onda je stigla ta ozljeda nakon koje se dugo oporavljao

Igrač koji je imao najkraći odmor od svih igrača Dinama je Lovro Majer. Nakon kraja prošle sezone otišao je na pripreme mlade reprezentacije pa na Europsko prvenstvo do 21 godine. I po svojoj želji vratio se na pripreme plavih nakon samo šest dana odmora iako je imao pravo na znatno više.

– Istina da odmor nije bio dug, ali nakon Eura, tih šest-sedam dana bilo mi je dovoljno da se resetiram, da se odmorim koliko mi je bilo potrebno i sad nakon priprema osjećam se spremno i jako dobro. Taj odmor proveo sam na Ugljanu, u Preku, tata mi je iz Preka, tamo ima kuću i stalno idem tamo na odmor – kaže Lovro.

Želim biti važan član

Tamo ste mogli i složiti dojmove o Euru na koji je reprezentacija ispraćena s velikim očekivanjima, ali ih nije dosegnula, nije uspjela proći skupinu.

– Ne znam bih li rekao da smo imali prevelike ambicije jer smo imali stvarno dobru momčad, no nismo napravili ono što smo i sami očekivali i što je javnost od nas očekivala. Ali, sad treba krenuti dalje.

A dalje je krenuo s Dinamom, do kud će stići?

- Sad imamo prvu tu utakmicu Superkupa u subotu s Rijekom, idemo po pobjedu i osvojiti taj prvi trofej, ali nekakav glavni cilj, za koji držim da smo spremni, je ulazak u Ligu prvaka.

Biste li bili zadovoljni ponavljanjem prošle sezone?

- Volio bih da se ponovi, ali da prođe bez moje ozljede koja me zaustavila u prošloj sezoni, da i ja više sudjelujem u tim rezultatima – pričao nam je Majer.

Lovro je odigrao na početku prošle sezone onu nesretnu utakmicu s Rudešom (1:1) na startu sezone, a onda je stigla ta ozljeda nakon koje se dugo oporavljao, a onda odigrao samo deset utakmica za prvu i jednu za drugu momčad, plave je u Europi mogao samo gledati. No, sad očekuje znatno više bez obzira na to što ima u veznoj liniji izuzetno jaku konkurenciju.

– Naravno da je konkurencija velika, kao što je bila i prošle sezone, ali meni je to samo dodatni motiv za još jači rad. Vjerujem u sebe i ne brinem se.

Već je dulje aktualna priča o odlasku Danija Olma, stalno je dojam da on neće ove jeseni igrati za Dinamo, a mnogo je onih koji baš u Majeru vide Olmova nasljednika.

– Olmo je ovdje napravio strašne stvari, ali ne volim usporedbe, ne gledam na to da budem njegov ili nečiji nasljednik. Moja je jedina želja da igram najbolje što mogu, da pomognem momčadi, da zbog sebe napravim neke stvari, da budem važan član ove momčadi – kaže ovaj 21-godišnjak.

No, s entuzijazmom s kojim je ušao, s radom i ovako potpuno zdrav, Majer će sigurno imati znatno veću, možda i jako važnu ulogu u Dinamu. Još zimus nam je Bjelica rekao kako čeka njegov puni povratak, da ima neka rješenja u igri koja drugi ne vide.

A u ovih godinu dana u Dinamu naučio je što Bjelica od njega želi, naučio je da se nogomet igra u oba smjera i uvjereni smo da je spreman za velike stvari. Zbog kojih je, uostalom, i doveden u Dinamo za, navodno, 2,5 milijuna eura (po Transfermarktu).

Spomenuli ste Rijeku, Bišćanova momčad nije se puno promijenila, kao ni Dinamo do sada, neće za prvi sraz ove sezone biti nekakvih nepoznanica.

Rijeku dobro poznajemo

– Nema nepoznanica, pa Rijeka je momčad s kojom smo prošle sezone igrali najviše puta i ako nekoga poznamo, onda je to zacijelo Rijeka. No, mi smo ipak najvažniji u svakoj utakmici, sve ostalo je manje važno ako smo mi pravi, onda ne bi ni trebalo biti problema – kaže Majer.

Nakon oporavka odigrao je deset utakmica kod Bjelice, plavi trener voli puno rotirati, već je jasno da će i u novoj sezoni ići istim putom koji mu je donio željene rezultate. Kako ste se vi snašli u tim rotacijama?

– Znate da svaki igrač želi igrati što više, ali te rotacije u momčadi su se pokazale uspješnima, pa iza nas je možda najbolja sezona, ma najbolja je bez tog ‘možda’ u zadnjih 50 godina osim što, nažalost, nismo osvojili taj kup.

U Europi smo napravili fenomenalan rezultat, ispostavilo se da te rotacije funkcioniraju i da je to dobro – zaključio je još znojan, pun trave od uklizavanja i žestokog treninga u Maksimiru Lovro Majer. Koji bi mogao biti pravo pojačanje od ovog ljeta.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
Cromarijo
13:40 11.07.2019.

Postoji još jedino najvjerojatnije mogućnost a to je izgubiti prvu utakmici u evropi i Bjelica će postat bivši i Zoran preuzet opet sve u svoje ruke a to bi najviše koristilo Mjeru .

CR
Cromarijo
13:24 11.07.2019.

Greška da je prešal u dinamo . Da je ostal u Lokomotivi bili bi četvrti i igrali u evropi a onda bi njegova cijena bila narasla sigurno preko 10 miliona a koliko ga Bjelica voli tu cijenu neće postići onda će se rastati ko i Kranjčar .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije