Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vahid Halilhodžić

''Ima nediscipline, no uvest ću ja reda''

Matej Kovačić (1)
Antonio Bronić/Pixsell
22.11.2010.
u 13:27

- Istražit ću Moralesov slučaj i odrediti kaznu kao na zapadu, s tri nule i dvije, tri znamenke ispred njih. Ne znam hoće li Kovačić igrati protiv Osijeka, a Tomečak neće iako je želio

Vahid Halilhodžić i dalje je na mukama oko slaganja momčadi jer mu situacija s ozljedama i bolestima nije ništa bolja nego prije Hrvatskog dragovoljca. A sad je još ostao bez Tomečaka.

- Želio je igrati, tražio, ali nema smisla, pa ima na dva mjesta slomljen nos. Lijep je dečko, neće mu to štetiti - kaže Halilhodžić i nastavlja:

- Krizni je period, ne znamo ni gdje trenirati. No, vidim da smo prvi po fair-playu. Kažu da nas štite suci, a razbijeni su nam nosevi, igrači ozlijeđeni zbog udaraca. Tomečak nije ni viknuo, ni nešto rekao sucu, i to je vrlo korektno. Ali, nismo zaštićeni, moramo se postaviti i vidjeti kako dalje i što ću reći igračima u tom smislu.

Vaha je napomenuo da ima i malo nediscipline u momčadi, pa je zagolicao maštu.

- Zasad mogu reći samo toliko.

Što je s Moralesom?

- Razgovarat ću s njim i ljudima iz kluba koji su s njim kontaktirali dok je bio u Čileu. Recidivist je iako kod mene nikad nije kasnio. Bude li kazne, neće biti mala. Dinamo, svlačionica i ovaj dres moraju se uvažavati. Na zapadu nitko ne priča, samo dobiješ kaznu, obično s tri nule na kraju i dvije, tri znamenke ispred njih. To je jedini način da se srede neke stvari. A Morales neće konkurirati za utakmicu s Osijekom (utorak, 17 sati, uz besplatan ulaz), ne zbog kazne nego zbog puta.

Na koga još ne računate?

- Na Tomečaka koji je želio igrati, ali to je suluda ideja. Dečko je slomio nos na dva mjesta. Lijep je, neće mu to štetiti. Ne mogu ga staviti, to je rizično, a tko će još otpasti, vidjet ćemo. Bišćana i Calella sam mijenjao u Kranjčevićevoj jer se činilo da su na rubu ozljede, no oni idu nabolje.

Koliko je Sammir daleko od povratka?

- Njegovo stanje traži još malo vremena, dan povratka ne mogu odrediti. Ali i to je prilika da drugi dobiju šanse iako je rizično stalno mijenjati momčad. Nisam trener koji koristi 12, 13 igrača. A oni koji kažu da nemaju igrače, ne razumijem, pa svi imaju mlade igrače, ja sam neke našao i u kadetima. Traba malo hrabrosti, treba vjerovati u igrače. Kad igraš u tri natjecanja, s malim rotacijama možeš lako izgubiti sva tri cilja.

Mislite li tu na trenera Hajduka Vučevića?

- U Hrvatskoj ljudi vole gledati u tuđe dvorište, nisam aludirao baš ni na koga, a momak je u Hajduk tek došao. Mnogi govore da Dinamo ima ovo, ima ono, pa i svi oni imaju mlade momčadi. Nisam vidio u Hrvatskoj da se radi koliko u Dinamu, prošao sam je cijelu i sva su gradilišta zatvorena. A Dinamo radi novi teren, radi novu dvoranu za fitness. Da hvalim neke ljude ovdje u klubu, znam da bi me za svašta počeli optuživati, ali sve znate...

Kad je spomenuo fair-play, Vaha je spomenuo i sebe, u stilu da je momčad super, samo trener baš i nije.... A nikada u Hrvatskoj nije isključen.

- Ako treba, za zabavu, i to ću napraviti. U Francuskoj su me prikazivali kao neku lutku, smijali su se na moj račun, no meni to nije smetalo.

Od priče o mladom nogometnom biseru Mateu Kovačiću nije mogao pobjeći iako mu baš nije draga.

- Trenira s nama. On je izvanserijski talent, ali mnogi su takvi propali, jedan od razloga su i mediji. Još dok nije ni prvi put bio s nama, uspoređivalo ga se s Messijem. Ma, kakav Messi, nije i nikad neće biti Messi. Ajde da ga uspoređujete s Modrićem.... Čini mi se da je zdrav dečko, ne znam mu obitelj, ali odlično je odgojen. No, u glavi 16-godišnjaka svašta se može dogoditi kad mu kažete da je Messi. Ne znam hoće li igrati protiv Osijeka, ali da je izvaredann talent, to stoji, sa 16 godina je vrlo stabilan, to nije čest slučaj. A doći će vrijeme kada će moći pričati. Sad ga želim sačuvati za njegovo dobro, za dobrobit Dinama i momčadi - pričao je Vahid Halilhodžić.

Komentara 5

MR
mirha.rudes
15:26 22.11.2010.

Bravo Vaha ti si pravo rješenje za Dinamo.Nedaj se isprovocirati,pravi simpatizeri su uz tebe.Ne nasjedaj na sitne podvale.Imaš materijala kakovog nema nitko u Hrvatskoj i bližoj okolici samo radi i pravi navijači će to cijeniti.

VE
Velikogoričan56
16:14 22.11.2010.

Slazem se, bravo Vaha, disciplina je temelj za bilo kakav rezultat. Sto se mene tice Moralesa treba sto je moguce prije rijesiti iz Dinama, jer samo stvara nered i guta lovu bez veze, a polako uvodjenje mladih igraca samo ce ojacati konkurenciju i Dinamo.

Avatar Castro
Castro
16:16 22.11.2010.

Gospodin. Dobijes odgovor na pitanje, nema lutanja ili razvlacenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije