Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blanka Vlašić

Ili ću se vratiti spremna ili ću pričekati još jednu sezonu...

15.06.2017.
u 17:18

Dosta mi je borbe i plakanja, želim uživati u svakom danu

Blanka Vlašić mogla bi na Svjetskom prvenstvu u Londonu, početkom kolovoza, postati prva visašica koja je osvojila tri svjetska naslova. Bila je prva u Osaki 2007. godine te dvije godine kasnije u Berlinu. Još ima dva srebra – iz Taegua 2011. i iz Pekinga 2015. No, pitanje je hoće li Blanka uopće nastupiti na SP-u...

- Istina, ali nemam normu. Da bih nastupila u Londonu, moram na nekom natjecanju preskočiti 1,94 metra. Dakle, nimalo lak zadatak. Drugo, još nisam sigurna hoću li uopće skakati ove sezone. Zasad su šanse 50:50 - kaže Blanka.

Medalja melem na ranu

Dakle, ozljeda tetive još nije potpuno sanirana?

- Još moram ići na svakodnevne terapije. Ali, situacija je puno bolja nego prošle godine u ovo vrijeme. Nažalost, nastup na Igrama u Riju unazadio je moj oporavak. Nisam trebala ondje skakati jer su bolovi bili prejaki. Opet, bronca iz Rija vraća mi osmijeh na lice. Be obzira na to što mjesecima nakon Rija nisam mogla normalno hodati, medalja je bila melem na ranu, Bogu hvala.

Svaki dan trenira u Splitu.

- Treniram normalno, ne žurim se. Lagala bih kada bih rekla da mi nije velika želja nastupiti u Londonu, na stadionu na kojem sam tako žarko željela nastupiti i 2012. na Igrama. Opet, ne želim ništa prognozirati. Objektivno gledajući, zasad je sve otvoreno. Možda ću nastupati ove sezone, no možda i neću. Sve će se znati početkom srpnja. Bude li sve u redu, dva ću puta nastupiti prije Londona - ističe splitska visašica.

Što budete li propustili sezonu?

- Ništa strašno. Dosta mi je stresova. I zato mi se nikamo ne žuri. Nema smisla pogoršavati ozljedu samo reda radi da nastupim. Ili ću se vratiti sto posto spremna ili ću pričekati još jednu sezonu. Želim uživati u svakom danu. Dosta mi je borbe i plakanja zbog bolova. I zato neću ništa obećati. Bit će kako bude - naglasila je Blanka.

U dvorani dnevno provede dva sata.

- Pazim na svaki detalj. Fizički sam u redu, no zbog tetive moram jako paziti paziti da se mišići oko nje previše ne opuste. Opet, što se tiče terapija, one nisu tako intenzivne kao prije godinu dana.

Sezona skoka u vis je odavno počela, a sada se kao favoritkinja za zlato na Svjetskom prvenstvu ističe Marija Lasitskene koja je nedavno na visaškom mitingu u nizozemskom gradu Hengeleu preskočila 2,04 metra. Ne, nije riječ ni o kakvoj novoj nadi već se iza tog prezimena skriva Marija Kučina, Ruskinja kojoj je Svjetski atletski savez dopustio nastup, ali ne pod zastavom Rusije.

Dugo bez skoka preko 2,04 m

- Drago mi je da su joj dopustili da nastupa jer se kvaliteta ženskog skoka u vis odmah poboljšala. Vidjela sam taj njezin skok preko 2,04 metra. Lijepo je to izgledalo. Koliko pamtim, dugo nije bilo skoka preko 2,04 metra.

Posljednji put je netko preskočio tu visinu 2013. godine. Amerikanka Brigetta Barret na mitingu u Des Moinesu (SAD) te sezone jedina je preskočila 2,04 metra. Blanka je posljednji put preskočila tu visinu sad već davne 2010. godine kada je na mitingu u Splitu pobijedila skokom od 2,05 metara.

Nego, hoće li njezin brat Nikola u Dinamo? Zdravko Mamić rekao je da bi ga rado vidio u Maksimiru?

- Iskreno, s bratom izbjegavam govoriti o nogometu. Jednostavno se ne želim miješati u njegov nogometni svijet. Ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri, a i on sam, najbolje znaju koji su im putevi - istaknula je Blanka.

Što radite kad ne trenirate?

- Uobičajeno. Lipanj u Splitu je za mene najljepši mjesec. Vruće je, može se kupati, a plaža mi je pet minuta od kuće. Svako jutro kad uhvatim vremena bacim se u more. Split je u lipnju lijep jer nema tako puno turista kao u srpnju i kolovozu. Navečer se tu i tamo okupi društvo kod mene pa na balkonu razgovaramo i gledamo zalazak sunca. Uživam u laganom ritmu i mogu reći da mi trenutačni mir jako odgovara. Guštam u svakom danu.

Možda se spremate na neki put, nekamo na odmor?

- Ne daj bože. To bi samo značilo da je sezona za mene završena. Nadam se da ću putovati, ali u London, na Svjetsko prvenstvo - zaključila je Blanka Vlašić. 

Komentara 4

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
17:39 15.06.2017.

ili beštima

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
17:39 15.06.2017.

ona još skače?

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
17:48 15.06.2017.

Ko je ta ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije