Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakva pravila

IHF na udaru! Pa one igraju skoro gole, a još su tinejdžerice

Rukoemt na pijesku
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
13.10.2018.
u 20:57

Djevojke, od kojih niti jedna nije starija od 18 godina, prema pravilima IHF-amoraju igrati u gaćicama i minijaturnim topićima dok za rukometaše vrijede druga pravila.

Rukometašice na pijesku na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu, na kojem hrvatske reprezentativke igraju finale protiv Argentinki, potaknule su žestoku raspravu na društvenim mrežama, prenose 24sata

Točnije, sportska oprema u kojoj igraju. Ako se ova dva komadića tkanine uopće mogu nazvati sportskom opremom.

Prema pravilima IHF-a, djevojke moraju igrati u ovakvoj opremi:

Foto: Igor Kralj/Pixsell

A dečki u ovakvoj:

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Problem je nastao u popriličnoj razlici u pravilima odijevanja za igračice i igrače. 

Djevojke, od kojih niti jedna nije starija od 18 godina, prema pravilima IHF-amoraju igrati u gaćicama i minijaturnim topićima dok za rukometaše vrijede druga pravila. Oni su, izuzev majica bez rukava, praktički u istoj opremi kao i kad igraju na parketu.

To su primijetili mnogi na Twitteru te su optužili IHF jer se ipak radi o tinejdžerkama. Prema IHF-ovim pravilima, rukometaši na pijesku moraju nositi majice bez rukava i hlačice koje moraju biti barem 10 centimetara iznad koljena.

Komentara 15

IL
ilijan
21:18 13.10.2018.

Još jedan primjer sexizma

Avatar poljicanin
poljicanin
23:30 13.10.2018.

A što bi htjeli,da nose burkini?

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
21:08 13.10.2018.

Dajte da vidimo, ako je tako, skandalozno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije