Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISLAV MATIĆ

Igrati za Hrvatsku je baš poseban osjećaj

30.03.2019.
u 17:19

– Poseban je osjećaj odjenuti dres hrvatske reprezentacije u svom gradu, pred svojim navijačima, prijateljima i obitelji. Ovo su trenuci o kojima sam razmišljao i sanjao još dok sam bio klinac

Mislav Matić (19) mladi je Lokomotivin stoper. Silno talentiran, modernih igračkih karakteristika, već je neko vrijeme u fokusu nogometnih krugova. Logično, bio je u kadru mlade hrvatske reprezentacije za igrače do 19 godina.

Izabranici Ivana Gudelja nisu se uspjeli plasirati na Eurospko prvenstvo, ali Matić, jedan u nizu brojnih talentiranih nogometaša iz Sinja, proživljavao je posebno ugodno razdoblje. Za mladog nogometaša malo je ljepših stvari od nastupa za nacionalnu vrstu, i to u rodnom gradu, pred svojim navijačima.

Svi me zovu

– Poseban je osjećaj odjenuti dres hrvatske reprezentacije u svom gradu, pred svojim navijačima, prijateljima i obitelji. Ovo su trenuci o kojima sam razmišljao i sanjao još dok sam bio klinac. Gledajući prethodne generacije koje su dolazile u Sinj, maštao sam da i ja jednog dana budem u istom statusu.

Dres će, naravno, ostaviti za uspomenu. Iako, ovih dana zovu brojni prijatelji. Svi bi htjeli baš Matićevu majicu.

– Zovu me stalno, čestitaju mi na reprezentativnom pozivu – otkriva Mislav.

Odavno je ovaj stasiti Sinjanin u bilježnicama brojnih međunarodnih skauta. Do ljeta mu traje juniorski staž, nakon čega slijedi borba za seniorski status u Lokomotivi.

– Nadam se da ću svojim pristupom i radom zavrijediti priliku u udarnoj postavi Lokomotive. Spreman sam na rad i sve izazove – naglašava Matić.

Svjestan je da je pred njim posebno važno razdoblje prelaska s omladinskog u seniorski nogomet. Iako, sa 16 godina u sinjskom Junaku igrao je za seniorsku momčad. Naravno, prvoligaška razina nešto je potpuno drugačije.

– To je najvažniji period. No spreman sam. Vjerujem da neće biti problema uz pravi pristup.

Isto misle i u Lokomotivi gdje od Matića sigurno očekuju ozbiljne stvari. A što on očekuje u perspektivi.

– Ako me pitate za ligu koja mi je najdraža, onda je to engleska. Zato što se traže čvrsti i agresivni stoperi. Smatram da baš te kvalitete i ja imam. U Englesku, odnosno Manchester United zaljubio sam se iz doba kada su igrali Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, odnosno Cristiano Ronaldo – ističe Matić.

Osim engleskog nogometa, Mislav ima afinitet i prema Bundesligi. Najdraži klub mu je dortmundska Borussia.

A koje su to njegove najbolje igračke karakteristike?

– Kažu da je to fizička i mentalna snaga, kao i skok-igra.

Uz anticipaciju igre koju ima, reklo bi se da zadovoljava puno kriterija za ozbiljnu igračku razinu.

Mislav je mlađi brat Bernarda Matića koji trenutačno igra u Širokom Brijegu. Ranije je nosio dres Zagreba i Rijeke. Kada se priča o bratskom rivalitetu, najčešće pitanje je: “Tko je bolji igrač?”

– Pa ja – uz smijeh je ispalio Mislav.

Brat pomaže savjetima

– On je prošao neke stvari koje ja tek trebam svladati. U tom smislu pomaže mi razgovor s njim – ističe Mislav.

Mladi Matić prve je igračke korake napravio u sinjskom Junaku, a jedno razdoblje, prije dolaska u Lokomotivu, proveo je u Rudešu.

U ovom uzrastu mladih hrvatskih nogometaša dominiraju igrači iz Dinama, Hajduka i Rijeke. Umjesto preko Hajduka, Matić je odabrao drugačiji put svoje igračke afirmacije. Ne bi bio prvi talent koji u Hajduku nisu na vrijeme primijetili.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije