Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propušta Wales i Tunis

Šok za Hrvatsku: Rakitić odlazi iz reprezentacije, razočaran je i povrijeđen?!

Ivan Rakitić
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/7
30.05.2019.
u 08:21

Kroz razgovor smo donijeli zajedničku odluku da neće biti dio ove akcije s reprezentacijom. Koga nema, bez njega se mora, rekao je Dalić

Ivan Rakitić (31) propustit će reprezentativno okupljanje i utakmice kvalifikacija za EP protiv Walesa i Tunisa zbog ozljede zadnje lože. Tako je barem Raketin izostanak obrazložio izbornik Zlatko Dalić.

– Donijeli smo zajedničku odluku da se neće pridružiti reprezentaciji tijekom cijele ove akcije, znači neće ga biti ni u utakmici s Walesom ni s Tunisom. Imao je mnogo problema s ozljedama i umorom. Koga nema, bez njega se mora – govorio je Dalić.

>> Pogledajte kako se Omiš priprema za vatrene

Ivan Rakitić
1/14

Osim što je umoran nakon naporne sezone s Barcelonom, za koju je odigrao 54 utakmice, čini se kako je razlog propuštanja ove akcije mnogo dublji.

Naime, Ivan Rakitić razmišlja o tome hoće li ikad više zaigrati za Hrvatsku, pišu Sportske novosti.

Barcelonin veznjak povrijeđen je i ogorčen zbog stalnih kritika koje dobiva u Hrvatskoj. Osjeća se podcijenjenim, omalovaženim i ne doživljava respekt kakav bi morao imati kao član udarne postave ponajboljeg kluba na svijetu.

Raketa je prošlog ljeta razmišljao o oproštaju od reprezentacije. Lomio se, razmišljao i razgovarao s Dalićem i suprugom Raquel.

– Shvatio sam da je želja za reprezentacijom bila jača od svega, toliko je bila velika da je bilo teško reći 'zbogom'. Srce je odlučilo. Igranje za hrvatsku reprezentaciju za mene je uvijek bilo nešto posebno. Nema većeg motiva nego odjenuti naš dres i staviti ruku na srce kad svira Lijepa naša – kaže Ivan Rakitić.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Ivan Rakitić
1/17

Raketa se dosad mnogo puta istaknuo kao važan kotačić hrvatske reprezentacije. Nadamo se kako se stvarno radi samo o umoru i da će već u sljedećim akcijama biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću.

Vjerujemo kako će zajedno s Lukom Modrićem i ostalim vatrenima odvesti našu reprezentaciju na Europsko prvenstvo. Ivan Rakitić sigurno ima želju igrati barem na još jednom velikom natjecanju, a bilo kakve eventualne nesuglasice treba što prije riješiti.

>> Vrijednost hrvatskih reprezentativaca pogledajte u video na vrhu teksta

Komentara 38

GA
GandalfovBrat
08:43 30.05.2019.

koliko rujete protiv reprezentacije to njie normalno.

HH
Hrvoje Hrk !!
09:02 30.05.2019.

Stalno kritike iz Hrvatske, halooo, od obicnog natoda Ne, vec od ovih kvazi novinara koji su veliki igrači i nogometni stručnjaci, a nikad se vrući vode nisu napili !! Gamad

PR
prajdali100
08:29 30.05.2019.

Jadan papir što sve trpi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije