Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi transfer

Igrač Chelseaja otišao u kinesku Super ligu za plaću od 140.000 funta tjedno

John Obi Mikel
Foto: Reuters
06.01.2017.
u 12:20

Chelsea je pustio Mikela bez odštete, a prema izvješćima kineskih medija Nigerijac bi u Tianjinu trebao zarađivati 140.000 funta tjedno.

Nigerijski 29-godišnji nogometni reprezentatitvac John Obi Mikel najnovije je veliko ime koje je stiglo u kinesku Super ligu, a dres londonskog Chelseaja zamijenio za majicu Tianjin Tede, kluba u kojem je 2012. godine nakratko trenerom bio i pokojni Josip Kuže, a transfer je u petak potvrdio Azijski nogometni savez.

Nigerijski defenzivni vezni igrač u ovoj sezoni, pod vodstvom novog trenera Antonija Contea, nije dobio priliku zaigrati ni u jednoj utakmici, što mu je olakšalo odluku o odlasku u kineski lučki grad udaljen oko 130 km od Pekinga.

"Poznato je da ove sezone nisam igrao koliko sam želio, a kako mi je 29 godina mislim da još uvijek imam dosta sezona pred sobom. Ushićen sam što se pridružujem momčadi Tianjina u doba kad je kineska liga u velikom uzletu te se veselim što ću moći pomoći razvoju kluba na terenu i izvan njega", izjavio je Mikel u pismenom priopćenju.

Nigerijac je u Chelsea stigao 2006. godine i s londonskim klubom osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, dva naslova engleskog prvaka te četiri FA kupa.

Chelsea je pustio Mikela bez odštete, a prema izvješćima kineskih medija Nigerijac bi u Tianjinu trebao zarađivati 140.000 funta tjedno.

Mikel je već drugi stranac kojeg je Tianjin angažirao u posljednja dva dana, a dolasku Nigerijca prethodio je transfer srpskog središnjeg veznog igrača Nemanje Gudelja, dosadašnjeg člana Ajaxa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije