Naslovnica Sport reprezentacija

Nije dobro da Modrić i Lovren uoči utakmice satima odgovaraju na pitanja o Mamiću

- Reprezentacija se nalazi na prvom mjestu, s najboljim izgledima u našoj grupi za plasman na SP. Sukladno tome, ne vidim razlog da stvaramo dodatne pritiske na izbornika i igrače jer oni su najmanje krivi za ovakvu situaciju
08. rujna 2017. u 21:32 16 komentara 1894 prikaza
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Bivši hrvatski izbornik i nekadašnji kandidat za predsjednika HNS-a Igor Štimac komentirao je posljednje događaje u hrvatskom nogometu. Prvo se osvrnuo na zahtjeve za smjenu Ante Čačića.

Robert Prosinečki Čačićev nasljednik Prosinečki je idealan, ali nije poslušan i ne bi slao popis Mamiću na glancanje

- Razlozi za to apsolutno ne postoje. Reprezentacija se nalazi na prvom mjestu, s najboljim izgledima u našoj grupi za plasman na SP. Sukladno tome, ne vidim razlog da stvaramo dodatne pritiske na izbornika i igrače jer oni su najmanje krivi za ovakvu situaciju, odnosno za jedan poraz - rekao je Štimac za RTL.

I Savez i izbornik spominju loše uvjete u hrvatskom nogometu, medijski linč kao razloge za lošu atmosferu. Koliko su oni odgovorni za to?

- Sam predsjednik je najviše kriv za to. U svoje vrijeme sam kao izbornik najviše radio na tome da se reprezentacija vrati narodu, s otvorenim treninzima, odlascima po čitavoj Hrvatskoj, silnim posjetima onima kojima je pomoć potrebna. On se apsolutno medijski zatvorio. Tu i tamo se dogodio neki otvoreni trening, ali izostankom medijskih kontakata i osnivanjem HNTV-a razumije se zašto postoji medijska netrpeljivost prema HNS-u i svima koji tamo sjede.

Sigurno ne pomaže to što ključni igrači poput Lovrena i Modrića uoči utakmica satima svjedoče na suđenju Zdravku Mamiću.

- Slažem se. To je isto jedan dio o kojem treba pričati. Nikako nije dobro i ne može reći da su to igrači koji se mogu maksimalno koncentrirati na napore ako dan prije sjede u sudnici tri, četiri sata odgovarajući na neugodna pitanja.

Izjavio je da ako smijene Čačića, učinit će sve da ponovno pokuša promijeniti odnose u savezu. Što to znači?

- Nemam apsolutnih nikakvih aspiracija na bilo kakvu funkciju u hrvatskom nogometu. Ne bi ni sebi ni svojoj obitelji poželio u budućnosti takvu izloženost. Javio sam se iz razloga što dobro poznajem situaciju. Bio sam dio priče, znam gdje su problemi i kako ih rješavati. Reprezentacija je jedno, a HNS sasvim druga stvar. Ljudi trebaju razlučiti: uspjesi reprezentacije i izbornika ne pripadaju predsjednicima saveza. To su samo njihovi uspjesi i uspjesi navijača.

Želi li naslijediti Čačića ili Šukera

- Ni jedno ni drugo. Poželio bih sreću svakome tko to želi. Međutim, bez politike koja odlučno mora stati u obranu hrvatskog sporta i nogometa - neće biti sreće. Vrijeme je da politika uzme konce u svoje ruke. Poštivanje i donošenje zakona, to je svakako nužno.

A što ako izbornik Čačić i Davor Šuker odvedu vatrene u Rusiju, trebaju li ostati? 

- Izbornik svakako mora ostati jer on je taj koji je vodio momčad do uspjeha. Ponovit ću, predsjednik Saveza neće imati nikakve veze s tim uspjehom, već je njegovo raditi na razvoju nogometa, a s te strane možemo reći da nije napravljeno ništa, osim novih ureda za predsjednika i zaposlenike Saveza. Svi oni koji vode Savez moraju polagati račune, i za huliganske nerede, antagonizam sjevera i juga...

Goce Sedloski Uskoro u Maksimiru Sedloski u tajnosti pregovarao s Mamićem pa naletio na Cvitanovića! VELIK ULOG Pritisak na Čačića: HNS može ostati bez 150 milijuna kuna! Turska - Hrvatska Igor Flak U klimi oko nogometa izgubio se naboj! To je sad muka

VIP izdvaja za Vas

  • zg4ever:

    Nije dobro ,ali njih dva i Pivarić najbolje odigraju.....

  • Gospon Drug:

    A di ste sad toga našli da pametuje pa to je trener za treću ligu i bivši najgori izbornik...

  • dalibor.hren:

    Otkuda sad najedanput ovaj probisvijet Štimac?