Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJAN ODGODAMA

Igor Štimac: Prvenstvo je već sad neregularno

Igor Štimac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.02.2015.
u 13:35

- Spasit ću Zadar, u to ne sumnjam - poručio je Štimac.

Nije to bilo tako davno, još tamo u listopadu 2013. godine vodio je Hrvatsku, prošao uzdignutih ruku kroz Beograd, nadao se i vjerovao Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali osjetio je sve "čari" nogometnog života, njegove nepredvidljivosti. Igor Štimac nakon pauze vraća se terenima, ovaj put u hrvatskoj ligi, na klupi Zadra. Koji je preuzeo kako bi olakšao život svom velikom prijatelju Reni Sinovčiću. Naslijedio je Ćiru Blaževića, jedan izbornik na mjesto vječnog izbornika, Zadar je stvarno nekakva trenerska meka. Ćiro je otišao nakon serije poraza.

- Jedino Štimac ovo može spasiti - poručio je Ćiro na odlasku.

Društvo iz Stanova posljednju pobjedu u prvenstvu zabilježilo je još ljetos, tamo 20. rujna protiv Lokomotive u Zagrebu. Od tada u deset utakmica Zadar je osvojio tek dva boda, postigao samo šest golova.

- Znam sve, ne treba mi zbrajati. Kao da već nismo otpisani, nema onoga tko nas nije prekrižio. Ali, mi u Zadru vjerujemo da možemo izboriti ostanak, na kraju ćemo sve prebrojiti. Ova prva utakmica nastavka sezone s Osijekom dat će nam puno odgovora. Pripremili smo se dobro, osvježili momčad u svim elementima. Vjerujem da ćemo dobro igrati, a hoće li to biti dovoljno, tek ćemo vidjeti - rekao je Štimac.

Dvoboj s Osijek prava je utakmica, ona žilava borba za ostanak u ligi, utakmica koja će Štimcu otvoriti oči, pokazati u kojem smjeru mora ići dalje.

- Bit ćemo kompaktni kao momčad, osjećam da smo napravili pomak. A sama utakmica? Ma, bit će teško, to ne dvojim. Posebno što će uvjeti za igranje biti na granici regularnosti. Vidite da se utakmice odgađaju, naša nije odgođena. U Zadru sja sunce - kaže smijući se Štimac.

Nije propustio ošinuti one gore.

- Ove odgode odmah na početku idu na brk onima koji se bave kalendarom. Prvenstvo je već sada neregularno. Ne znam zbog čega se utakmice ne mogu igrati srijedom. Pa nije valjda zbog Lige prvaka. U cijelom svijetu se igra preko tjedna, ne znam zašto to nije tako i kod nas. Evo vam i primjer Kupa. Split je igrao u petak, mi u nedjelju, naš dvoboj, koji je zakazan za srijedu, već sada nije ravnopravan - rekao je Štimac.

A kako doživljava svoj povratak na klupu?

- Sa smiješkom, uživam - zaključio je Štimac.

>> 'Prejaka smo generacija da bi nam Zdravko Mamić mogao nauditi'

Komentara 14

KO
Komacero
14:02 08.02.2015.

jos nije pocel radit i vec ko pravi dalmos place.Pa kaj se u Engleskoj .Spaniji,italiji ,njemackoj isto prvestvo igra 2-3 dana od petka do nedelje.jos je nogomet jedino kaj funkcionira kak tak a hns jedini pozitivno posluje.suti i radi i to je to a nemoj cmizdrit

L0
luena 01
14:10 08.02.2015.

Jos nije pravo poceo ni radit vec se buni... On vjeruje da ce Zadar izvuci iz krize.ma dobro da on vjeruje ,samo da ne bude kao i sa reprezentacijom ... A nek makar ce potvrdit sto i vrapci na grani znaju...

BR
Brandfackel2
14:15 08.02.2015.

Čega god se ovaj dotakao, propalo je... Sama njegova prisutnost u nečemu ostavlja dojam neregularnosti i kriminalitete. Mičite ga sa naslovnice da ga djeca ne gledaju. Mjesto mu je u pržunu, a ne u sportu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije