Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER ZADRA

Igor Štimac: Ostao bih ako Grad osigura 10 milijuna kuna

Igor Štimac
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
02.05.2015.
u 22:45

Kako živi NK Zadar? Godišnja dotacija Grada je 2,3 milijuna kuna i od toga još 20 posto ide državi. To nije dovoljno ni u županijskoj ligi, kaže Štimac.

Oko Igora Štimca uvijek neki spektakl, pa makar bio i trener posljednjeplasiranoga Zadra. Kao da je 1. travnja, a ne 1. svibnja, pa je netko plasirao vijest o spektakularnom ulaganju u NK Zadar. Navodno je sve dogovoreno u trokutu Štimac-Srna-Ahmetov pa bi najbogatiji Europljanin, vlasnik Šahtara, pronašao svoj interes u ulaganju u NK Zadar.

– Ahmetov? Bilo bi to divno, ali ne mogu ništa više o tome reći budući da se na tu temu nije ništa događalo. U tome nema ni trunke istine – kazao je Štimac, fajter koji sa Zadranima vodi grčevitu borbu za ostanak.

Država nam samo uzima

Možemo li već sada govoriti o Igorovim planovima za sljedeću sezonu?

– Klub treba razgovarati s Gradom, kakav je plan, kakve su mogućnosti... Grad mora preuzeti veću odgovornost. Godišnja dotacija iznosi 2,3 milijuna kuna, što nije dovoljno ni za županijsku ligu. I od tog iznosa još 20 posto ide državi. Umjesto da pomaže sportu, država mu samo uzima. Njezini ministri samo pljuju po sportu, a od njega dobivaju plaće.

Dali ste Gradu rok da se izjasni?

– Ne, ali neću dugo čekati. Ohrabruje me činjenica da je odobren projekt nogometnoga kampa u centru grada, čija gradnja počinje do kraja godine. Međutim, s druge strane, klub mora od nečega živjeti. Računi nam dolaze, igrači, zaposlenici... moraju dobivati plaće.

Koliko klubu treba godišnje?

10-12 milijuna kuna.

Ostali biste trener u drugoj ligi?

– Netko mora ispasti i jednu godinu u drugoj ligi ne vidim kao kraj svijeta. Ionako je druga liga ista kao i prva, koja nam ne donosi ništa.

Kako ništa, zar ne dobivate novac od TV prava?

– Ma dobivamo muda labudova! Sve to ode na kotizacije za suce, kazne HNS-u... Ako HNS želi pomoći klubovima, zašto onda ne bi financirao suce? – kaže Štimac i podsjeća:

Borit ćemo se do kraja

– Kada sam došao u klub, bili smo već otpisani, bez daha života, i bez Rene Sinovčića, čovjeka koji je držao klub na životu. A mi smo još i te kako živi i borit ćemo se do kraja. Ako me pitate za drugu ligu, da, ostao bih i u slučaju da ispadnemo jer sam trener stvaratelj, čovjek kojega zanimaju ozbiljni projekti, i u Zadru sam kao doma. Međutim, želio bih da se stvari oko kluba počnu brže rješavati jer igrači će nakon završetka sezone imati samo 10-12 dana odmora...

Očekivanja od utakmice s Hajdukom?

– Očekujem da svi zajedno, u pravoj fešti, još jednom pronađemo način kako se suprotstaviti Hajduku. U pravoj muškoj borbi, a ne bez faula kako igraju neki. Koji su to? Znate ih vi dobro – zaključio je trener Zadrana Igor Štimac.

>>Dinamo protutnjao Splitom i osvojio 10. naslov zaredom!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije