Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO JE PORCIJU

Igor Štimac doživio epsku blamažu. Od ovoga će se proslavljeni vatreni teško oporaviti

Zagreb: Konferencija za medije predstavnika hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
26.03.2024.
u 17:03

Očekivalo se da će s Indijom lako pobijediti slabašni Afganistan, reprezentaciju koja štrajka protiv vlastitog Saveza i dolazi bez 18 igrača. A dogodio se nezapamćeni fijasko

Očekivale su se dvije lagane pobjede Indije protiv Afganistana. OK, reći ćete, nogometni su to "patuljci" u odnosu na Hrvatsku, europske divove, Brazil, Argentinu, pa i one nešto slabije reprezentacije. No, u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u kojoj su Katar, Kuvajt, Indija i Afganistan, ovi zadnji su, složit ćemo se, ujedno i najlošiji. Igor Štimac i Indija su nakon debakla na ovozimskom Azijskom kupu nastavili hod kroz kvalifikacije za nadolazeći Mundijal. Da bi prošli u izlučnu fazu kvalifikacija, trebaju biti na jednom od prva dva mjesta u skupini. U prva dva kola, Indija je najprije dobila na teškom gostovanju u Kuvajtu, a onda kod kuće izgubila od Katara, favorita za prvo mjesto.

OK, Katar je prvi, a očekivalo se da će Indija i Kuvajt odlučivati o drugom mjestu. Afganistan je nakon teških poraza u studenom od Katara (8:1) i Kuvajta (4:0) već bio prežaljen uoči dva dvoboja s Indijom ovoga ožujka. Očekivalo se dakle, da će Indija napucati gol-razliku, no dogodilo se suprotno. U prvom dvoboju, na gostovanju je prije pet dana bilo 0:0, a ovoga utorka Afganistan je u Indiji dobio s 2:1 i tako momčad Igora Štimca gurnuo jako daleko od plasmana u završni krug azijskih kvalifikacija za SP.

Afganistan, trenutno 158. reprezentacija svijeta po rang-ljestvici Fife ima i unutarnji problem. Čak 18 prvotimaca te reprezentacije štrajka, pa je ovu pobjedu u Indiji, na stadionu Indire Gandhi u Guwahatiju izborila rezervna postava Afganistana. Inače, Indija je povela golom Chhetrija iz jedanaesterca u 38. minuti, a preokret se dogodio u drugom poluvremenu. Akbari u 70. minuti zabija za 1:1, a na konačnih 1:2 postavio je Sharif iz još jednog kaznenog udarca u 88. minuti. Taj isti Sharif nema klub u kojem bi aktivno igrao već devet mjeseci, otkako je ljetos otišao iz indijskog kluba Churchill Brothers.

Indija će preostala dva kola kvalifikacija igrati u lipnju. Točnije, 6. lipnja igraju kod kuće s Kuvajtom, a pet dana kasnije u gostima kod Katara. Pitanje je hoće li Igor Štimac i tada biti na indijskoj klupi. Debakl na Azijskom kupu iz siječnja kada je u skupini ostao zadnji bez boda i postignutog gola, kao i ove posrtaje protiv Afganistana bit će mu teško opravdati.

Standings provided by Sofascore

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
17:41 26.03.2024.

ma nema ovo veze, u Hrvatskoj će i dalje slovit za velikog stručnjaka, samo treba nastavit pljucat po gosp. Jakobušiću i po Hajduku P.S. čudno da je ovaj članak Dea pustila u javnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije