Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 20

Pokrajac slavio nakon što je sjajno izveo polugu na ruci

Igor Pokrajac
Foto: Jurica GaloićPixsell
1/5
24.10.2015.
u 01:47

Pokrajac je osjetio trenutak opuštanja svog protivnika te odradio fantastičnu tranziciju na 'armbar', kojim je instantno protivnika prisilio na predaju.

Nakon malo sporijeg ulaska u program, MMA dio FFC 20 eventa završio je spektakularno. Igor Pokrajac je savladao svog protivnika prekrasnim armbarom, Filip Pejić je još jednom potvdio zašto je toliko popularan, no zvijezda večeri je sigurno Ivica Trušček, koji je deklasirao Viktora Halmija. Do pobjeda su još došli Dušan Džakić, Roberto Soldić, Adam Borics i Matej Truhan.

Pred jako lijepo ispunjenom dvoranom Dražena Petrovića odrađen je MMA dio FFC 20 eventa. Kako su protekle borbe, pročitajte u izvještajima Fighsitea.

Dušan Džakić def. Bojan Kosednar - tehnički nokaut, 2. runda (2:30)

Već u prvim trenucima borbe Džakić pokušava giljotinu, ali Kosednar se izvukao i došao u gornju poziciju, no sudac Waterman ih je vrlo brzo digao na noge, iako je Želva bio u dominantnoj poziciji. Ipak, to mu je pomoglo, jer pogađa kick u jetru, kojim je Džakića srušio, a nakon toga mu i uhvatio leđa. Slovenac je ostao u kontroli gotovo do kraja runde, kad Džakić uspijeva okrenuti, ali bez veće opasnosti.

Sjajna akcija u drugoj rundi počela je čim je Kosednar srušio Džakića i došao u gornju poziciju. Ponovno je bio nestrpljiv te Džakić iskusno okreće i dolazi gore te nakon toga i do full mounta, gdje počinje plasirati snažne udarce. Činilo se da je Želva u teškoj situaciji, no on još jednom izlazi iz toga te preuzima kontrolu, ali i dalje bez pravih napadačkih rješenja. Nakon toga se borci ustaju, ali brzo Slovenac dolazi do još jednog rušenja. Ipak, Džakić ga je ponovno okrenuo te počeo udarati, no veliki dio udaraca je završilo u Kosednarovom potiljku.

Sudac Waterman nakon toga prekida i daje upozorenje Džakiću u obliku kaznenog, ali kad su trebali nastaviti borbu, Slovenac nije bio u stanju ustati, odnosno pokazivao je kako mu se vrti. Nakon što se Kosednar nije uspio oporaviti unutar pet minuta, sudac je pobjednikom proglasio Dušana Džakića. Vjerojatno ne bi kriva odluka bila niti da je dosuđen "no contest", no napokon i srpski borac dolazi do svoje prve FFC pobjede. Nakon borbe se pokušao obratiti publici, no bio je izviždan te se samo zahvalio i napustio ring.

Roberto Soldić def. Saša Drobac - jednoglasna odluka sudaca

Puno se očekivalo od borbe dva mlada borca, no na kraju su gledatelji doživjeli razočaranje, posebno od Saše Dropca, koji je ovom borbom trebao prezentirati sve što je naučio u originalnom američkom ATT-u. A borba je krenula tako da je nakon više od tri minute sudac Grant Waterman morao reagirati i reći momcima da su se ovdje došli boriti.

Ipak, i nakon toga je borba protjecala većinom u defenzivnom stand upu, gdje je Soldić bio onaj koji je ponešto i pogađao, za razliku od Drobca, koji je izgledao nevjerojatno pasivno, čime je razljutio i svoj kut, odnosno trenera Forgača. Nakon druge runde, sudac Waterman je još jednom došao do oba borca i rekao im da očekuje više aktivnosti.

No, toga nije bilo, odnosno svi udarci koje su borci upućivali su većinom letjeli iznad glava protivnika, jer je distanca jednostavno bila prevelika. U posljednjim trenucima borbe, Drobac ipak dovodi Soldića u kut, hvata giljotinu, ali vremena je bila premalo. Soldić je izdržao i pobijedio.

Adam Borics def. Matija Blažičević - podijeljena odluka sudaca

Odlično je Blažičević startao u borbu, željan ringa, nakon što je godinu i pol preveo izvan FFC natjecanja. Jako je dobro kontrolirao tempo, čime Boricsu nije dozvolio da do izražaja dođe njegovo hrvanje, koje je kvalitetno prezentirao u svojoj prethodnoj FFC borbi. Čak i kad su borci dolazili do klinča, Blažičević je jako dobro radio te time pokazao da je došao puno spremniji i željniji borbe, nego što je bio njegov timski kolega u prethodnoj borbi. Već nakon pola minute gotovo je nokautirao Boricsa te do kraja runde bio bolji borac i agresivniji borac.

Takav pristup Blažičevića doveo je do podosta suzdržanosti i kalkulacije kod mladog talentiranog Mađara, a to je išlo kao voda na mlin iskusnijem hrvatskom borcu. Druga runda je bila puno izjednačenija od prve, tempo je i dalje bio visok, no i dalje bez prave agresije ili dužih izmjena. Na gotovo svaki udarac jednog borca, ovaj drugi je imao jednako dobru kontru te su borci bili prisiljeni odraditi i posljednjih pet minuta.

U posljednju rundu je Blažičević ušao još pasivnije te kao da je i u njega ušao isti duh kao u Sašu Drobca. Sva agresija ostala je postrani, a Borics je to iskoristio te preuzeo tempo. Iako nije napravio previše štete, sam ofenzivniji pristup mu je donio iznenađujuću podijeljenu odluku u svoju korist. Ostaje dojam da bi možda najpoštenija bila odluka o neodlućenoj borbi, no suci su tu da odrade svoj posao onako kako oni vide.

Matej Truhan def. Nikolad Didov - tehnički nokaut, 1. runda (0:44)

Iskustvo Mateja Truhana presudilo je u borbi protiv Nikolada Didova, koji je borbu prihvatio prije samo tri dana i kojem je ovo tek druga profesionalna borba u karijeri. Ipak, Didov je pokušao iznenaditi iskusnijeg borca, pokušajem rušenja, koji mu je uspio.

No, Truhan je onda reagirao onako kako vrhunski borci to rade. Vrlo brzo je okrenuo protivnika, došao u full mount te ground' poundom nokautirao svog protivnika. Do Koske je tako ostvario svoju želju da dođe do brzog prekida i izađe iz ringa bez ozljeda

Filip Pejić vs. Zoltan Turai - nokaut, 1. runda (1:45)

Tek nešto više od sto sekundi trajala je borba Pejića i Turaia, ali bilo je to sto sekundi neprestane akcije. Nošen publikom, Pejić je od prvog trenutka krenuo potući se, a Turai nije imao ništa protiv toga. Letjeli su jaki udarci, oba borca su bili spremni primiti, ali nažalost po publiku, nije predugo potrajalo.

Pejić je Turai poslao na pod nakon koljena u tijelo, a Mađar se pokušao spasiti hvatanjem nogu borcu iz Dubrave. Ipak, to mu se nije isplatilo, jer se Pejić oslobodio te pogodio soccer kick, nakon čega je uslijedio još jedan, a taj je i završio borbu, odnosno poslao je Turaia u besvjesno stanje.

Ivica Trušček def. Viktor Halmi - nokaut, 1. runda (4:25)

Kakav nastup Ivice Truščeka! Truščeka koji jedini može žaliti što nije ranije krenuo u skidanje kilograma za borbu protiv Viktora Halmija. U borbi koja ipak nije bila za naslov FFC prvaka, Trušček je demolirao te briljantno nokautirao nositelja FFC pojasa do 70 kilograma težine. 

Od prve sekunde je Trušček krenuo high kickovima, koji nisu našli svoj cilj, no brzo je promijenio taktiku i došao do rušenja. Iz gornje pozicije je nanosio jake udarce mađarskom borcu, a nakon što se Halmi izvukao, vrlo brzo je ponovno došlo do iste situacije. Predah na nogama napokon je dočekan u posljednjih minutu i pol borbe, no to je bilo samo uvertira u ono što će se dogoditi.

Oko pola minuta prije kraja, nakon malo stand up nadmudrivanja, Trušček je iznenada povukao desni kroše, koji je sjeo na bradu FFC prvaka. Ovaj je pao, sudac Waterman prvo nije reagirao, također niti Trušček prvo nije napao, no onda je uputio dva udarca na podu, i Waterman je napokon zaključio da je gotovo te je prekinuo borbu. Najiskusniji hrvatski borac tako je došao do 30. borbe u karijeri i uistinu može samo žaliti što nije uspio skinuti kilograme i boriti se za titulu.

Igor Pokrajac vs. Zauri Maisuradze - prisiljavanje na predaju (poluga na ruci), 1. runda (1:16)

Šlag na tortu priredbe sjajna je pobjeda Igora Pokrajca, prekrasnom polugom na ruci. A nije sve izgledalo da će biti tako. Gruzijac je odlično otvorio u stand upu, a nakon toga uspio i srušiti "The Dukea". No, Pokrajac je iskusno došao do pozicije gdje se činilo da će raditi na trokutu.

Maisuradze je to osjetio te nije dozvoljavao nastavak poluga, ali onda je uslijedila sjajna tranzicija. Pokrajac je osjetio trenutak opuštanja svog protivnika te odradio fantastičnu tranziciju na 'armbar', kojim je instantno protivnika prisilio na predaju.

>> Sveti Petar Trušček: Pred dječicom tata ne smije odustati

Komentara 1

SC
schwertransport
06:18 25.10.2015.

A da sto nije bio tako uspjesan u UFC-u? Veli idem ja doma tu u Americi se po pravo soraju, bu meni moj Orsat Zovko namjestio protivnika da pobjedi pa pol peneza njemu pol meni....xd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije