Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slobodna borba i kikboks

Sveti Petar Trušček: Pred dječicom tata ne smije odustati

Viktor Halmi, Ivica Truscek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.10.2015.
u 08:04

- U samo 24 sata vratit ću 12 skinutih kg jer sam dosad isušivao tijelo - rekao je Pokrajac.

Poklonici "konkretnih" borilačkih sportova, onih u kojima vrijedi izreka "tko leži ne bježi", večeras će na priredbi FFC 20 u Draženovu domu vidjeti više dobrih borbi (slobodna borba, K-1) i niz zanimljivih boraca. Bit će tu bivši UFC-ovac Igor Pokrajac, najbolji kikboksač BiH Dževad Poturak, žestoki Matija Blažičević, Saša Drobac i Dušan Džakić te silno borbeni Dubravaš Filip Pejić koji najavljuje čak 500 svojih navijača.

Mama to ne može gledati

U ring će izaći i 33-godišnji Križevčanin Ivica Trušček koji možda nije klasa jednog Pokrajca, ali zato ima srce veliko kao njegov zavičajni Kalnik. Premda mu borbe nisu jedini izvor prihoda, Ivici će ovo biti 54. profesionalna borba u karijeri jer je postao nepopravljivi ovisnik o borilačkom adrenalinu.

– Ako niste Cro Cop, od borbi ne možete živjeti pa radim u maloj obiteljskoj tiskari koju je moj otac otvorio još 1992., zajedno s bratom, mamom i tetom. Moja supruga upoznala me kad sam već trenirao i ostavljao plaću za gorivo za treninge tako da ona, a ni djeca, ne poznaju tatu koji se ne bori. Moja majka se pak ni nakon 10-tak godina nije na to naviknula i često ne može spavati zato što se borim.

Uz ring će večeras, što je poprilično neobično, biti i njegovo troje malodobne djece. Kćeri Lara (7) i Iva (5) te trogodišnji sinčić Janko bit će s mamom Ljiljanom u prvom redu. Gospođa Ljiljana ističe da se ona ne boji gledati supruga ni u najtežim situacijama:

– Možda će netko reći da ne bismo trebali dovoditi djecu da gledaju takvo što, no oni žele gledati tatu. Dakako, krene li nešto po zlu, izvest ću djecu iz dvorane, kao što bih doma ugasila televizor.

I doista, nije li to malo previše, tako malu djecu izložiti slikama "pravilima uokvirenog nasilja"? Naš najbolji borac Mirko Filipović takve stvari u svojoj obitelji nije dopuštao.

– Djecu moram naučiti da se ne odustaje od nečega što ti je jako važno, koliko god teško bilo. Očekujem da ću se boriti bolje nego inače i nema šanse da se predam zbog velikog umora ili bola kada znam da me moje kćeri i sin gledaju uz ring.

Jeo sam sve pred sobom

Više od toga hoće li dobiti batina ili ne, Ivicu muči problem s kilogramima zbog kojeg čak i ako pobijedi Mađara Halmija neće osvojiti pojas FFC-a u lakoj (do 70 kg).

– Kako sam preko ljeta manijakalno jeo sve pred sobom i više puta povraćao od prežderavanja, udebljao sam se na čak 88 kg. Očito imam problema s prehranom kojih se ne mogu sam riješiti tako da planiram potražiti stručnu pomoć. Kada su čelnici FFC-a to saznali, zabrinuti za moje zdravlje dopustili su mi da imam 73 kg, ali to automatski znači trećinu honorara manje.

Sve to Ivici ne smeta. Važno mu je da su obitelj i Sveti Petar uz njega. Ne svetac nego njegovi suseljani iz Svetog Petra Orehovca.

>> 'Prežderavanje me koštalo meča za naslov prvaka'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije