Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILM GOL!

Igor Bišćan pojavio se u najpoznatijem nogometnom filmu. Zabio je gol, scene se još pamte

Foto: Twitter
1/3
22.03.2023.
u 19:12

Trilogija prati mladog Meksikanca Santiaga Muneza, koji postaje uspještan nogometaš Newcastle Uniteda, a kasnije i Real Madrida. Hrvatski trener u prvom filmu zabija gol...

Istinski nogometni fanatici teško da se neće sjetiti filmova iz trilogije 'Goal!', u kojem mladi meksički nogometaš Santiago Munez od trnja do zvijezda gradi svoju karijeru i postaje jedan od najboljih igrača na svijetu. No, spomen na kratku ulogu trenera hrvatske U-21 reprezentacije Igora Bišćana, koji je u ponedjeljak okupio igrače za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Euro, možda će sjećanju predstavljati problem.

Bišćan se pojavio u prvom filmu - 'Goal: The Dream Begins' - koji će postati najpoznatiji nogometni naslov u Hollywoodu do dana današnjeg. Cijelu trilogiju sponzorirao je Adidas pa ista ostaje najveća suradnja između jednog sportskog brenda i filma tijekom godina. Radnja prati talentiranog Muneza, koji nakon prebjega u SAD traži svoju šansu kroz niželigaški nogomet.

Tada ga uočava bivši igrač i skaut Newcastlea Glen Foy i dovodi ga na probu u klub sa sjevera Engleske. Usprkos obiteljskim problemima, Santiago iskorištava svoju šansu i na kraju sezone ulazi u prvu momčad Svraka, koje se bore za Europu. U odlučujućoj, trećoj utakmici, protiv Liverpoola na St. James' Parku, treba im pobjeda kako bi ostvarili svoj cilj.

Na putu im stoje Igor Bišćan i društvo, a sam Hrvat upisuje se u strijelce i baca domaćine u nevjericu. No, Newcastle se vraća u dvoboj i Munez u zadnjoj minuti zabija iz slobodnog udarca za preokret te navijače baca u ekstazu. Prvi film ujedno je postigao i najveći uspjeh. Popularni Santi u drugom prelazi u Real Madrid pa igra s Ronaldom i Davidom Beckhamom, a završetak je ponovno sretan - osvaja Ligu prvaka.

Bišćanovu scenu pogledajte OVDJE na 1:46:15.

Treći film, pak, loše je prošao kod publike jer ne nastavlja radnju prva dva i Munez uopće ne igra. Središte radnje je Svjetsko prvenstvo 2006., koje propušta zbog ozljede pa više pratimo živote likova nego zbivanja na nogometnom terenu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije