Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK MLADIH

Bišćan komentirao Marija Vuškovića, hoće li Gvardiol igrati za mlade, a osvrnuo se i na Hajduk

Okupljanje mlade nogometne reprezentacije u Velikoj Gorici
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
20.03.2023.
u 16:55

- Svi su oni potencijalni U 21 reprezentativci, no postoji put kojim se to postaje. Uostalom, oni mogu konkurirati i za U19 reprezentaciju koja također ima važne kvalifikacije. Ne treba preskakati stepenice, za te klince će biti vremena. Rad i kvaliteta uvijek nađu put - rekao je Bišćan o junorima Hajduka

Igoru Bišćanu su se javili igrači koji će kandidirati za nadolazeća dva prijateljska susreta mlade reprezentacije, 23. ožujka u Varaždinu od 18 sati protiv Izraela, a potom 28. ožujka od 20.45 sati u Londonu na stadionu Craven Cottage protiv Engleske. Podsjetimo, Bišćanove dečke krajem lipnja očekuje Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji. Hrvatska će na Euru igrati s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom.

- Svako okupljanje je važno. To smo od prvog dana htjeli potaknuti kod igrača, da je svaka utakmica prilika za njih, da postanu bolji igrači. Ove dvije utakmice jesu prijateljske, no vrhunac su priprema za Europsko prvenstvo. Za to smo se borili dvije godine i ove protivnike najozbiljnije shvaćamo. Važno je izvući benefite iz utakmice s Engleskom, jer to je razina kvalitete momčadi kakve će nam se suprotstaviti na Europskom prvenstvu.



Kakva je situacija s Beljom, je li oporavljen i hoće li put Splita?

- Nismo o tome razgovarali. Uvijek najprije čekamo odluka stožer A reprezentacije. Dobra je stvar što na toj poziciji imamo dovoljno rješenja. Svi su se odazvali pozivu, nema Luke Sučića koji je bio na operaciji. On je igrač o kojem puno toga ovisi u našoj igri. Nadam se da će se oporaviti da nam pomogne...

Postoji li mogućnost da Sučić zaigra na Euru?

- Po prvim procjenama liječnika, slijedi mu oporavak od oko tri mjeseca. Nadamo se da bi se mogao i brže oporaviti kako bi se adekvatno pripremio i bez rizika opet bio u kadru reprezentacije.

Jeste li razgovarali s njim, mnogi su očekivali njegov uzlet i do A reprezentacije?

- Razgovarali smo. Nemamo praviše vremena u ovom trenutku. Ako uzmemo u obzir njegovu kvalitetu, za očekivati je da će biti standardan član A reprezentacije. 



Postoji li mogućnost da neki drugi mlađi igrači, poput Gvardiola, Šutala, Stanišića, zaigraju na EP-u mladih?

- Čekat ćemo što će kazati stožer A reprezentacije. Jako puno faktora će utjecati. 

Intrigira li vas utakmica s Engleskom, s obzirom na to da ste igrali u toj ligi?

- To je neka poveznica, no nisam previše razmišljao na taj način. Kada se ukazala prilika, prihvatili smo tu utakmicu. To se ne propušta. Dečkima će sigurno ta utakmica ostati u sjećanju. Uostalom, njihova reprezentacija je satkana od igrača najboljih klubova u Engleskoj kao i ostatku Europe. Sigurno nas neće čekati revijalna utakmica. Morat ćemo biti spremni kao da se radi o utakmici Europskog prvenstva. To nam je i bila namjera prilikom odabira protivnika. Želimo vidjeti gdje smo i tko što u takvim uvjetima može ponuditi.

Može li se uspjeh iz Katara preliti na mladu vrstu?

- To se događa već neko vrijeme. Dečki odrađuju svoj dio posla najbolje što mogu. Nismo baš često bili na Europskim prvenstvima i ovo je veliki pomak. Uspjeh u Kataru daje i nama razloga za novi entuzijazam. Dečki su svjesni važnosti trenutka i s tim sam jako zadovoljan. O tome govori i prelazak nekolicine mladih igrača u A vrstu. To nam je i cilj. 

Spominjalo vas se kao potencijalnog trenera Dinama?

- Ne bih sada o tome. Nije ni mjesto ni vrijeme. 

Prokomentirao je situaciju s Marijem Vuškovićem.

- S njim sam u kontaktu. Dosta smo dobro upoznati s cijelim slučajem. Optimistični smo jer na je uvjerio da je zaista nevin. To je najvažnije i spreman se boriti. Nadamo se da će što prije riješiti i da će se vratiti svom poslu, što znači da u šestom mjesecu može konkurirati za Euro. To je i zaslužio. Nadamo se da će se sve rasplesti kako treba, a nakon toga dva-tri mjeseca bit će mu dovoljna da se vrati u formu. 


Pričao je o uspjehu Hajdukovih juniora i o potencijalnom statusu U21 reprezentativca Hajdukova Luke Vuškovića.

- To je potvrda da našim talentom možemo parirati najboljima. Svi su oni potencijalni U 21 reprezentativci, no postoji put kojim se to postaje. Uostalom, oni mogu konkurirati i za U19 reprezentaciju koja također ima važne kvalifikacije. Ne treba preskakati stepenice, za te klince će biti vremena. Rad i kvaliteta uvijek nađu put - zaključio je Bišćan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije