Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

'Ibričića ne bih prodavao samo radi prodaje'

'sport - 19.09.2009. split , Hrvatska  osmo kolo prve lige izmedju hajduka i zagreba na poljudu u splitu , na slici senijad ibricic Photo: Leonard Nincevic - VLM'
'Leonard Nincevic - VLM'
18.12.2009.
u 11:20

Premda je, počevši od same uprave kluba, puno onih koji Hajduku predviđaju crne dane, najveći pojedinačni dioničar i dopredsjednik Nadzornog odbora Jako Andabak ima drugačije viđenje.

– Nije situacija blistava, to svi znamo, ali daleko smo od toga da smo sirotinja – kaže Andabak.

Mamićevo predviđanje

Financijska kriza potresa ne samo Hajduk nego i cijeli hrvatski nogomet. No, Andabak drži da Hajduk neće doći u tešku situaciju. Zdravko Mamić je nedavno kazao da Splićane vrlo brzo čeka stečaj.

– Ma kakvi! Do stečaja kluba neće doći, to ne vide ni oni najcrnji pesimisti. Imamo mi rješenja za svaku situaciju – rekao je Andabak.

Jedno od rješenja je rezanje igračkoga kadra, smanjivanje ugovora, prodaja najbolji igrača poput Ibričića.

– Trebamo se stisnuti, ali ne smijemo raditi poteze koji izazivaju paniku. U poslovanju je jasno: kad nešto radiš ubrzano i u panici, tada redovito griješiš. Tako se i Hajduk treba ponašati. Nisam za drastične rezove, nije ovo taj trenutak – objašnjava strategiju Andabak.

Nije dopredsjednik Hajdukova Nadzornog odbora za hitru prodaju Ibričića. Uostalom, Nadzorni odbor je predložio da se Ibričiću povisi ugovor.

– Bilo bi pogubno da se ide na prodaju samo radi prodaje. Ako je dobra prigoda, odnosno unosna ponuda, onda u redu – kazao je Andabak.

Zahtjevi struke

No, i on je svjestan prevelikog broja igrača, previsokih ugovora. U posljednjih godinu dana Hajduk se ponašao poput pijanog milijunaša.

– Mi smo ispunjavali ono što je struka tražila. Ali, valjda je sada dosta, jedna struka dovodi igrače, pa dođe druga, pa i ona dovodi, ne vrijedi ovaj, ne vrijedi onaj. I tome nema kraja, stalno tako. Evo, i sada nam treba igrača. Pa, nisu ovi koje imamo valjda zaboravili igrati – zaključio je Jako Andabak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije