Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRINE ZA OBITELJ

Ibrahimoviću baka poginula u bombardiranju Hrvatske, a majci iz Škabrnje kupio neviđen poklon

Zlatan Ibrahimović opušta se na plaži u Saint-Tropezu sa svojom djecom
Foto: AGENCE / BESTIMAGE/BESTIMAGE
1/6
12.07.2023.
u 15:02

– Rat je bio čudna stvar. Nisam znao ništa o njemu. Nije mi bilo jasno zbog čega su mama i sestra obučene u crninu. To je bilo zbog bake koja je poginula u jednom bombardiranju u Hrvatskoj. Svi su bili tužni osim mene, mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili što već – napisao je Zlatan u svojoj knjizi.

Odnedavno umirovljeni Zlatan Ibrahimović (41) bio je jedan od najboljih, ali i najosebujnijih nogometaša u ovom stoljeću. 

Ibrahimović je nama zanimljiv, osim po činjenici da je jedan od najboljih nogometaša u ovome stoljeću, i po tome što ima hrvatske korijene. Majka Jurka Gravić rođena je u selu Prkos, u zadarskom zaleđu, pokraj Škabrnje (kraj odmorišta Nadin na autocesti A1), a njegova oca upoznala je u Švedskoj, kamo su oboje emigrirali. Šefik je iz rodne Bijeljine u Švedsku stigao 1977. godine, a četiri godine poslije rodio se Zlatan. Majka je za život zarađivala kao čistačica, a obiteljske prilike kvario je teški očev alkoholizam. Rastali su se kada je Zlatan imao dvije godine. Odrastao je u Rosengårdu, dijelu Malmöa poznatom kao geto, kvart doseljenika. Živio je u kaosu, na mjestu gdje su tučnjave bile svakidašnjice. A on se tukao i krao: bicikle, slatkiše, automobile...

No, i kad je imao novca za dućan, nije bilo lako. Poznata je priča kako je kupovao krevet s ocem Šefikom. Jedva su novac skupili za krevet mališanu koji je rastao, no nisu više imali za dostavu. Pa su otac Šefik i mali Zlatan nosili krevet po ulicama Malmöa.

– Jednom prilikom ukrao sam poštaru bicikl. A onda sam bicikl ukrao i vlastitom nogometnom treneru. Nije mi se išlo pet kilometara pješice s treninga kući. Mogao me izbaciti iz kluba, ali nije to učinio – prisjetio se Ibra.

A dok je Ibrahimović bio u Švedskoj, u Hrvatskoj i BiH bjesnio je rat. U svojoj autobiografiji ispričao je kako mu je baka poginula u bombardiranju Lijepe Naše.

– Rat je bio čudna stvar. Nisam znao ništa o njemu. Nije mi bilo jasno zbog čega su mama i sestra obučene u crninu. To je bilo zbog bake koja je poginula u jednom bombardiranju u Hrvatskoj. Svi su bili tužni osim mene, mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili što već – napisao je Zlatan u svojoj knjizi. I danas mu na Instagram profilu u opisu stoji "pisac" a ne "nogometaš".

Ibrahimović je u sjajnoj karijeri zaradio ogroman novac i nije zaboravio na svoje najbliže. Zanimljivo da je majci za 9,24 milijuna eura u Stockholmu kupio ni manje ni više nego - crkvu. Sestri je poklonio apartman u Novalji, ocu stan u luksuznom dijelu Malmöa.

 
 

Komentara 13

OL
olujasviholuja
17:33 12.07.2023.

Imaš 10 godina a ne svačaš da ti je baka umrla (poginula) ?

ZA
zagi101
18:35 12.07.2023.

neki Romi su me uvjeravali da je on rom, tj. da mu je otac rom

Avatar Tombstone
Tombstone
22:07 12.07.2023.

Ajmo malo cinjenica, ne izvrcimo istinu. Baku su mu ubili srbi. Nitko drugi nije bombardirao Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije