Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je najveći

I Diego je spreman pokloniti se Messiju, ali Leo mora uzeti naslov

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
12.07.2014.
u 12:00

Messi ima priliku ponoviti Maradoninu 1986. I legendarni Diego priznat će da je najveći svih vremena ako Leo odvede 'gauče' na vrh svijeta.

Došao je trenutak. Usporedbe između Diega Maradone i Lionela Messija uvijek su padale u vodu jer potonji nikad nije osvojio svjetsko prvenstvo, ali u nedjelju bi se stvari mogle promijeniti.

Argentinski kapetan je samo 90 minuta (ili 120) od onoga što će biti vrhunac njegove veličanstvene karijere.

Najbolji strijelac Barcelone svih vremena sa 354 golova sa Kataloncima je osvojio 21 trofej, a jedini je igrač koji je četiri puta osvajao Zlatnu loptu. Ima i olimpijsku zlatnu medalju, a nedostaje mu samo jedno.

Pomalo simbolično, kao i Maradona 1986., Messi će prvi nastup u finalu imati protiv Njemačke, piše Goal.

A upravo se Maradona nada da Messi može odvesti Argentinu na tron. 'Gauči' su do finala stigli pobjedom 4:2 protiv Nizozemske boljim izvođenjem kaznenih udaraca, a sada žele treći svjetski naslov, a prvi nakon 1986., kada su sa 3:2 u finalu slavili protiv 'Elfa'.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Maradona je odveo Argentinu tada do trofeja, a sada kaže da će biti oduševljen napravi li Messi isto.

"Ako u nedjelju Messi podigne trofej, ja ću pred njega staviti crveni tepih", rekao je Maradona.

"On će biti igrač koji će definirati igru. Jedini strah koji imam je da je umoran, ali na kraju ne može biti umoran. Mislim da razumijete. Ako ne uspije u nedjelju, ostat će samo trenutno najbolji na svijetu."

"Argentina može do naslova. Protiv Alžira smo vidjeli jednu Njemačku, protiv Brazila drugu. Argentina je jaka, ponovno u vrhu."

A puno toga ovisit će upravo o Messiju. Brojke Messija s ovog prvenstva slične su onima Maradone 1986. godine. Jedina mala sitnica je što je Maradona odveo 'gauče' na vrh svijeta. Messi tu priliku ima na Maracani u nedjelju. Ako uspije, najveći je svih vremena...

>>Sve isto kao u Italiji: Messi vuče kao Diego i opet nisu dorasli Elfu

>>Messi pobjedu posvetio poginulom novinaru: Prijatelju, ovo je za tebe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije