Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARGENTINA U FINALU

Messi pobjedu posvetio poginulom novinaru: Prijatelju, ovo je za tebe

Argentina
Foto: Reuters (Ilustracija)
10.07.2014.
u 09:15

– Lopez, prijatelju, ovu pobjedu posvećujem tebi – napisao je Messi i poručio da je uz obitelj pokojnog Lopeza.

Reprezentacija Argentine peti put u povijesti izborila je finale svjetskih prvenstava. Argentinci su nakon jedanaesteraca svladali Nizozemsku i u nedjelju će protiv Nijemaca tražiti svoj treći naslov.

Lionel Messi, koji je nakon utakmice morao na dopinšku kontrolu, bio je presretan.

– Ponosan sam što sam dio ove momčadi. Svi su oni fenomeni, kakvu su utakmicu odigrali. Ovo je ludo, mi smo u finalu. Uživajmo u ovome – poručio je Lionel Messi preko društvenih mreža.

Messi nije zaboravio ni novinara Jorgea Lopeza koji je smrtno stradao prije utakmice.

– Lopez, prijatelju, ovu pobjedu posvećujem tebi – napisao je Messi i poručio da je uz obitelj pokojnog Lopeza.

Argentinski junak bio je vratar Sergio Romero koji je obranio udarce Vlaaru i Sneijderu.

– Jedanaesterci su stvar sreće. Imao sam samopouzdanja i dobro sam branio. Sad ćemo uživati, a onda se spremiti za Njemačku – rekao je Romero i dodao:

– Pobjedu posvećujem svojim roditeljima koji su u Argentini i nisu mogli doći na utakmicu.

Trener vratara proučio Nizozemce

Argentinski izbornik Alejandro Sabella dodao je:

– Sada u finalu idemo na Njemačku koja je imala dan odmora više. Napravit ćemo sve što možemo da odemo do kraja.

Sabella je pohvalio Romera, ali i trenera vratara Juana Josea Romera.

– Sergio je napravio sjajan posao i bio je ključan za naš prolazak u finale. No, moram pohvaliti Juanja koji je detaljno proučio kamo Nizozemci najčešće pucaju.

>> Argentina slomila Nizozemsku nakon trilera jedanaesterca i ušla u finale!

Komentara 10

KE
kentie
10:00 10.07.2014.

Dečki svaka čast, svaka čast...baš ste prave face i junaci...drago mi je zbog Lea, toliko jednostavan i smiren, a već toliko slavan...po nejmu vidim da ga ta salva uopće ne umara i zamara, već u njemu stvara novu glad za pobjedama i trijumfima...mogao bih reći da Leo napokon stanuje u repki...neki novinari, ga kritiziraju da ga nije bilo u tekmi...al ne bbih se složio nimalo...jer on je svoju igru podredio repki i zdušno radi za nju, a nema potrebu ni nakanu bolesnog isticanja poput, recimo, Robbena...društvvo, pa što bi htjeli, i sinoć je bio paker i uvalio dva "mrtvaca" za poentiranje...to što njegovi dečki iz tih "mrtvaca" nisu poentirali nije njegova krivica...med toa, zabio je iz penala i to toliko rezolutno i oštro, da pobjeda nije dolazila u pitanje...što bi htjeli više...pravi je vođa i kapetan, jednostavno on je Argentinac i Argentina je s njim...i to je to..i Sabella maestralno vodi momčad...to što igra nije divna i krasna, pustimo na volju i želju romantičarima...al rezultati su tu, disciplina i organizacija ekipe na vrhunskoj razini, a motiva i želje kolko hoćeš....brr, već sad se ježim kolika bu najezda na Maracanu..vveć sad vidim da će Argentina izvest pravu invaziju, prvi put u povijesti na svog susjeda Brazil...

SK
sladja_kava
14:06 10.07.2014.

bravo "truthjust "..zalosno je sto osoba "nikad robom" ovako napise za jednog covjeka i prijatelja mesija ..jer mesi je izrazio ljubav ,bol,i postovanje za tog novinara i njegovoj porodici!

BH
bijela_hrvatska
15:08 10.07.2014.

Nizozemci su se trudili, ali Argentinci su bili smireniji i konkretniji...i kvalitetniji... a bahati Van Gaal je dobio što je zaslužio... ne igra mu se za 3.mjesto, zamisli... koje podcjenjivanje SP-a, igrača i svih nas gledatelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije