Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni

I dalje je gorući problem desna strana, je li Karačić rješenje?

Fran Karačić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
17.10.2018.
u 16:38

Hrvatska reprezentacija do 21 godinu samo se dvaput (2000. i 2004.) u povijesti plasirala na Europsko prvenstvo, a na ta dva turnira nije postigla nijednu pobjedu

Utakmica s Jordanom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću trebala je poslužiti da vidi mogućnosti Milića i Bartolca na bočnim pozicijama.

Nakon susreta Dalić ih je pohvalio, no dojam je da ti dečki nisu igrali za pamćenje i da je i dalje gorući problem desna strana kada nema Šime Vrsaljka. Jedvaj bi možda bio rješenje da je stalan u klubu, no u Leverkusenu je u sedam kola njemačkog prvenstva u samo jednoj utakmici igrao svih 90 minuta.

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

U jednoj je odigrao poluvrijeme, a u jednoj samo dvadesetak minuta, no u četiri utakmice uopće nije igrao.

Preborbeni Bartolec

Pokušao je Dalić s Karlom Bartolcem, no to nije to. Karlo je solidan klupski igrač, ali za veliku scenu zasad ipak nije. U želji da se nametne izborniku bio je malo preoštar pa ga je Dalić morao povući iz igre da ne dobije drugi žuti karton.

Bartolec se igrajući protiv Jordana, ipak puno slabije reprezentacije u odnosu na one koje igraju u prve tri skupine Lige nacija, čak nije usudio ići prema naprijed. Velika je šteta što smo se na tome mjestu olako odrekli Frana Karačića, trenutačno sigurno jednog od najboljih desnih bočnih igrača Prve HNL.

Igra u Lokomotivi, koja je trenutačno treća u prvenstvu, odmah iza Dinama i Osijeka. Fran je inače bio dio mlade reprezentacije koja je u ponedjeljak pobjedom nad San Marinom izborila nastup na Europskom prvenstvu. Čak je na početku kvalifikacija postigao i dva pogotka, Češkoj i Moldaviji.

A trenutačno nije u kombinacijama za Hrvatsku jer je prihvatio poziv nogometnog saveza Australije. Naime, australski izbornik Bert Van Marwijk, na preporuku pomoćnika Ante Miličića, bio ga je uvrstio na preliminarni popis igrača za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Fran Karačić
1/18

Premda Karačić nikada nije bio u Australiji, ima australsko državljanstvo po ocu koji je rođen u Australiji. Zasad nije nastupio za Australiju i bude li dobre volje s obje stranem, upravo bi on mogao biti zamjena za Vrsaljka.

Mandžukić jako nedostaje

Antonio Milić se trebao nametnuti kao rješenje na lijevoj strani obrane. Ni on se nije posebno istaknuo u igri protiv Jordana, no možda je i razumljivo da se nije najbolje snašao jer u Anderlechtu igra na mjestu stopera u formaciji 3-5-2 i orijentiran je isključivo na igru u obrani.

U hrvatskoj reprezentaciji se od njega ipak očekivao veći doprinos i u napadu. Protiv Engleske i Jordana nijedan od petorice napadača koje je izbornik imao na raspolaganju (Rebić, Kramarić, Pjaca, Santini, Livaja) nije postigao pogodak.

Doduše, Kramarić i Rebić nisu sporni, ali zabrinjava što Santini i Livaja u utakmici s Jordanom nisu ni bili u prilici. Moramo priznati da nedostaje Mandžukić, ali kad ga već nema onda se ostali moraju trgnuti. Ili će spas biti isprika Nikole Kalinića...

Španjolska u Ligi nacija brzo će doći. Dalić bi trebao imati kudikamo jači sastav nego za Englesku jer će se do tada oporaviti Vrsaljko, a vjerojatno i Brozović. I naši glavni igrači Modrić, Rakitić i Perišić bit će u puno boljoj formi nego što su bili u Elcheu. 

>> Pogledajte potez kojim Modrić izluđuje protivničke obrane

Komentara 2

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
00:26 18.10.2018.

Ponudite Petru Stojanoviću iz Dinama državljanstvo pa nek igra, on je Srbin al bi tako rado bio Hrvat i igrao za vatrene !

BU
Bubalamala
08:43 19.10.2018.

Jedvaj je produžio ugovor sa Lewerkusenom do 2023 to ipak nešto znači.Bio je povrijeđen pa je zato i manje igrao ali je njegova igra tehnički na visokom nivou.Nisam baš oduševljen sa Vrsaljkom koji je zadnjih godina uglavnom grijao klupu a još mi je u sjećanju finale u Rusiji gdje ga je probijao klupski kolega Hernandes što je i dovelo do trećeg gola a time je bilo sve odlučeno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije