Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ BOLI ISPADANJE

I Badelj, Lovren, Kalinić... mogli su namjestiti utakmicu, ali nisu

'SPECIJAL MAX 01.05.2013., Hlapicina, Mursko Sredisce - Trening U17 hrvatske nogometne reprezentacije. Ivan Gudelj. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
14.05.2013.
u 08:30

– Možda sam bio naivan, zato jer smo mi bili u sličnoj situaciji prije osam godina, s generacijom Badelja, Lovrena, Kalinića, Kelave... I odigrali smo normalnu utakmicu – kaže Gudelj.

Iako je ljestvica želja bila postavljena znatno više, naši mladi nogometaši (do 17 godina) na EP-u u Slovačkoj ostvarili su primarni cilj, a to je plasman na SP (listopad, UAE).

– Dvojake se emocije u meni miješaju. Sretan sam zbog izborenog plasmana na SP, ali sam istodobno duboko u sebi i vrlo tužan jer nismo otišli u toliko željeni polufinale, a igrali smo najbolji nogomet. To su nam priznali i stručnjaci, pohvalio nas je i veliki talijanski trener Arrigo Sacchi, u svemu je nedostajalo malo sreće – govorio je Gudelj.

Ipak, kad se govori o razlozima eliminacije u skupini, glavni je uzrok neefikasnost.

– Nitko nije mogao očekivati da ćemo zakazati u realizaciji protiv Talijana i Rusa, stvorili smo 20 prilika u tri utakmice, a zabili smo samo dva gola. Ova je momčad od zadnje 33 utakmice samo jednom izgubila, realizacija je dosad bila dobra...

Na kraju su Rusi i Talijani u komedijaškoj utakmici odigrali 1:1 i otišli dalje. Prije zadnjeg kola rekli ste da ne vjerujete u namještanje?

– Možda sam bio naivan, zato jer smo mi bili u sličnoj situaciji prije osam godina, s generacijom Badelja, Lovrena, Kalinića, Kelave... I odigrali smo normalnu utakmicu i pobijedili Nizozemce 5:2 iako je i nama i njima bilo dosta 2:2! Boli me što sam na brojnim Uefinim predavanjima slušao o fair-playu, posebno u mlađima kategorijama, a onda se dogodi ovako nešto.

Hoće li ovi igrači biti jezgra momčadi koja će otići na SP?

– Naravno. I vjerujem da bi nam se u UAE sve moglo vratiti. Samo da nam Alen Halilović bude raspoloživ, bude li išao s nama, bit će najbolji igrač tog natjecanja – uvjeren je Gudelj.

>> Jesu li Talijani i Rusi namjestili rezultat ili je sve samo slučajnost?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije