Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena na otoku

Hughes smijenjen, Mancini novi trener Cityja

Roberto Mancini
Reuters
19.12.2009.
u 20:27

Službena potvrda stigla je na internetskoj stranici kluba - došlo je do promjene trenera na klupi Manchester Cityja. Mark Hughes je prošlost, sadašnjost se zove Roberto Mancini.

Niti 4:3 pobjeda protiv Sunderlanda u subotnjoj utakmici 18. kola engleskog nogometnog prvenstva nije sačuvala posao Hughesu, koji nije obavio službenu dužnost odlaska na press-konferenciju nakon utakmice. Obavio je zato odlazak na centar igrališta i mahanjem poručio da odlazi s funkcije koju je obnašao od 2008. godine i odlaska Sven-Görana Erikssona.

"Građani" su ove sezone odigrali sedamnaest prvenstvenih utakmica, a u njima upisali samo dva poraza, najmanje u Premiershipu. Ono što im je odnosilo bodove su susreti bez pobjednika, a takvih su, uz sedam pobjeda, sakupili osam. Sve u posljednjih prvenstvenih utakmica.

Omjer Hughesove uspješnosti u 15 mjeseci na klupi Cityja iznosi 36 pobjeda, 16 remija i 25 poraza.

Inače, Mancini, koji je utakmicu odgledao s tribina Gradskog stadiona, će po pisanju talijanskog Corriere dello Sporta potpisati troipolgodišnji ugovor sa Cityjem, a prosječno će po sezoni primati 3.5 milijuna eura.

Predsjednik kluba Khaldoon Al-Mubarak je za službene stranice kluba potvrdio Mancinijevo preuzimanje klupe:

- Roberto je iskusan menadžer s znanjem osvajanja trofeja. Njegovi učinci govore sami za sebe, a sposoban je podići Manchester City na najvišu razinu. Nadam se da će ga i navijači doći pozdraviti.

Mancini nije obnašao trenersku dužnost od odlaska s klupe milanskog Intera kojeg je doveo do tri uzastopna naslova talijanskih prvaka, prije no što je taj posao uručen Joseu Mourinhu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije