Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG DINAMA

Hrvatu prijetili smrću: 'Za njih sam bio izdajnik, vrijeđali su me, bile su to najveće muke'

8172565
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/7
09.11.2020.
u 08:15

- Teško će navijači ikad prijeći preko toga, ja to razumijem, ali nije više kao što je bilo. Izblijedilo je malo - kaže Mirko Hrgović

Bivši hrvatski nogometaš Mirko Hrgović (41) svojedobno je uspio "ujediniti" Bad Blue Boyse i Torcidu. Ovaj lijevi bek nosio je dres Hajduka, dobio trofej ''Hajdučko srce'' i nakon toga potpisao za Dinamo. Zbog toga ga ni Boysi ni Torcida nisu željeli, a bilo je prijetnji smrću i još ružnih scena.

– Podiglo je to dosta prašine. Sa sportske strane došao sam u top klub, sa sjajnim igračima, ali za Torcidu sam postao izdajnik. Danas bih vjerojatno drugačije postupio ili bih možda izbrojio najprije do deset prije nego što bi pala odluka.

Tad su počele moje najveće muke. Mrzio sam nogomet, igrati utakmice više nije bio gušt, sve okolo mene bilo je toliko negativno. Molio sam Boga da ne igram. Zamislite, idete na treninge uz pratnju policije, slušate silne uvrede, pa onda morate gledati u kojem kafiću smijete popiti kavu, a u kojem ne smijete. Ne bih to nikome poželio – rekao je Hrgović, prenosi Penal.ba.

Kakva je danas situacija kada dođe u Split?

– Teško će navijači ikad prijeći preko toga, ja to razumijem, ali nije više kao što je bilo. Izblijedilo je malo.

Mirko Hrgović igrao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine (29 utakmica, tri gola). Je li zbog toga imao problema?

– U Hrvatskoj nikada. Iako sam Hrvat i Sinjanin, onaj čisti, pravi, davao sam sve od sebe u dresu Bosne i Hercegovine i na to razdoblje gledam s posebnim uspomenama. Uostalom, treba biti pošten i reći da je meni reprezentacija mnogo pomogla da napravim ono što sam napravio.

U BiH reprezentaciji vodio ga je Ćiro.

– Ćiro je posebna priča. Vrhunski trener, pokazuju to i rezultati koje je napravio, ali on kao da ima neku čaroliju kojom opija ljude. Velemajstor je motivacije i nevjerojatno inteligentna osoba.

Gledao sam dok daje intervjue novinarima iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Samo je šaltao, s jednim koristi hrvatske riječi, s drugim govori skoro pa ekavicom, a s trećim je bilo: ‘Đes bolan’. Šteta što takvih trenera gotovo i nema više.

Za BiH je igrao i protiv Hrvatske.

– To je život, nikada ne možete predvidjeti što će vam donijeti. Bilo je nekih priča da preskočim tu utakmicu, ali želio sam igrati, jer sve ostalo ne bi bilo baš najpoštenije. Prije toga već sam pet-šest godina bio reprezentativac. Ipak, u toj utakmici na kraju i nisam baš briljirao. Ili sam podlegao pritisku ili je Srna bio baš puno dominantniji.

Dio novca koji je zaradio uložio je u konje.

– Sinj je grad Alke, tamo su konjički sportovi jako popularni, a u njima je od svoje 12. godine moj brat. Državni je prvak u preponskom jahanju. Tu ljubav prema divnim stvorenjima prenio je i na mene, pa sam taj jedan period ulagao u konje, ali nemam ih više. Brat je i dalje zaluđen time. Natječe se na jakim turnirima po Belgiji, Sloveniji... – zaključio je Hrgović.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:46 09.11.2020.

Mirko Hrgović je baš raritet i vrlo poseban igrac jer obicno prodane duše iz BiH igraju za Hrvatsku repku a on je išao rikverc.. Svaka čast Mirko, dobar igrač i pravi Sinjanin.

SA
SamoIstina
09:19 09.11.2020.

Ispada da je sinj jedan ogromni miks svega i svačega, to je grad Alke, bosanaca, Torcide, partizana i nađe se pokoji Hrvat uz Gospu i oko Gospe!

SL
slavenZadravec
08:55 09.11.2020.

Zanimljivo da navijačima puno više smeta prelazak u drugi hrvatski klub nego u neki turski, ruski, engleski ... Unatoč tome većina istih navijača će se deklarirati kao domoljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije