Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI KATARA

Hrvatsku su potpuno podcijenili: Kako može biti tako nisko na listi favorita?!

Vrhunski rezultati hrvatskih sportaša u 2018.
Foto: Pixsell/PIXSELL
1/5
30.03.2022.
u 15:51

Kladionice su odredile favorite za osvajanje zlata na Svjetskom prvenstvu, a vatreni su izvan društva kojem se daje najveće šanse za osvajanje titule.

Kao i prije svakog velikog natjecanja, tako su kladionice i ovaj put izabrale favorite, koji su praktički identični kao prije svake svjetske smotre najjačih nogometnih reprezentacija.

Očekivano, na prvom je mjestu Brazil jer igra maestralno i kroz kvalifikacije je stigao do 14 pobjeda i tri remija pa s utakmicom manje osvojio 45 bodova i za dva boda srušio rekord Argentine.

Foto: Reuters

Na drugom su mjestu aktualni svjetski prvaci, Francuzi. Ali, iako po imenima sila od koje bi bilo tko zadrhtao, nešto s njima ipak ne funkcionira najbolje jer već dugo izgledaju neuvjerljivo s kime god igrali. Vidjelo se to na prošlogodišnjem Euru.

Englezi su, iznenađujuće, na trećem mjestu. No, radi se o jako potentnoj momčadi, koja bi u Kataru mogla potpuno sazrijeti, što znači da mogu dogurati jako daleko. Samo, mogu li baš do kraja?

Mladi Španjolci bi vrhunac trebalo dosegnuti na Euru 2024., ali svakako mogu iznenaditi pa su zaslužili četvrto mjesto, ispred Njemačke koja je provela potpunu transformaciju i svjedočit ćemo joj u Kataru.

Lionel Messi i njegova Argentina su na šestom mjestu, a prate ih Belgija i Portugal predvođen Cristianom Ronaldom. Nizozemska je deveta, a deseta Danska, koja zaključuje top deset najvećih favorita.

Vatreni su na 11. mjestu, baš izvan društva najvećih. Pomalo nepravedno, ali bolje je napadati iz sjene, kad te se podcjenjuje.

A upravo je Hrvatska malo izvan deset najvećih favorita, na 11. mjestu. Također, kao što se može vidjeti, europske reprezentacije dominiraju na ovoj listi, no glavni favorit je ipak južnoamerička...

Također, nakon ždrijeba (petak, 1. travnja, 18 sati) skupina lista bi se svakako mogla promijeniti.

 

Komentara 31

Avatar Croatino
Croatino
16:28 30.03.2022.

Realno gledano to 11. mijesto je OK. Modric nece moci igrati 5-6 utakmica na najvecem nivou, a bez njega smo bar trenutno prosjecni. Fali nam goalgetter i dobar golman, obrana i sredina dobra, proci grupu bi bio vec uspjeh, a poslije toga mozda jos napravimo koji korak, ali sigurno ne do kraja. Volio bih da sam u krivu.

ER
EroK
16:52 30.03.2022.

To znači, nismo potplativi i ne namještamo utakmice. Igramo za Domovinu i to nema cijene! Neka pati koga smeta, mi smo Vice Prvaci Svijeta! Sa Dalićem i bez Vice!

SA
satroman
16:19 30.03.2022.

Prije prvenstva u J. Koreji i Japanu Argentina je razvalila kvalifikacije kao sad Brazil. Ali ispala u skupini. Ništa nije sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije