Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID PROTOKOL

Hrvatskoj ponovno prijeti bizaran scenarij, na SP-u će masovno tesirati na koronavirus

Pula: Prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Italije
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
04.01.2023.
u 20:45

Svi članovi reprezentacija koje sudjeluju na SP-u morat će proći antigenski test nakon preliminarnog kruga i još jedan nakon glavnog kruga. COVID-protokol za EP 2022. imao je sličan obrazac, pa su igrači svakodnevno otpadali, što je prvenstvo napravilo bizarnim.

Bez koronavirusa ne može proći ni treće uzastopno veliko rukometno natjecanje. Svjetsko prvenstvo u Egiptu održano je u balonu, prošle godine na SP-u u Mađarskoj i Slovačkoj svakodnevno su provođena testiranja, a ni Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj neće proći bez dodatnih komplikacija.

>> Mikaela Shiffrin nova je Snježna kraljica! Vlhova druga, Popović solidna deseta

Premda je prije dva tjedna IHF objavio protokol za COVID, osam dana prije početka turnira iznenadio je sve sudionike natjecanja novim informacijama. Svi savezi moraju osigurati negativne testove na COVID kraće od 72 sata prije početka turnira za sve članove delegacija koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu, a IHF će provoditi stalna i masovna testiranja tijekom turnira.

Svi članovi reprezentacija koje sudjeluju na SP-u morat će proći antigenski test nakon preliminarnog kruga i još jedan nakon glavnog kruga. Svi koji budu pozitivni, morat će u petodnevnu izolaciju, a moći će se vratiti najkasnije pet dana nakon negativnog nalaza, i to nakon što dobiju negativan PCR test. Igrači koji budu u kontaktu s pozitivnim članovima, a ne budu pozitivni, neće morati u samoizolaciju i moći će nastaviti natjecanje.

COVID-protokol za EP 2022. imao je sličan obrazac, pa su igrači svakodnevno otpadali, što je prvenstvo napravilo bizarnim. Kako bi kompenzirao moguće izostanke, IHF je objavio da promjene zbog mogućih pozitivnih slučajeva neće biti uzete u obzir u pet promjena odobrenih tijekom turnira.

Komentara 3

RB
Rastu Brojke
21:44 04.01.2023.

I što sad? Ispada kao da se žalite. Ako se ne žalite, primite testiranje i šutite. Ili odbijte ako vam smeta.

BE
Berri
05:43 05.01.2023.

Iz teksta se dade zaključiti da bizaran scenarij prijeti SAMO Hrvatskoj, a točnije bi bilo napisati da se naslućuje još jedno svjetsko prvenstvo u rukometu gdje će organizator igrače koji su pozitivni na COVID-19 morati udaljiti iz momčadi. Međutim, taj kriterij se ne odnosi samo na hrvatsku, nego na sve sudionike. Što nam je čini? Učiniti sve da ne dođe do zaraze i svakodnevno imati pod nadzorom B reprezentaciju od 20-tak igrača, od kojih će svaki u najkraćem roku moći doći u Poljsku ili Švedsku.

DU
Deleted user
07:08 05.01.2023.

Nasa reprezentacija je napravila Covid test u Hrvatskoj,a znamo i kako to funkcionise,e onda test e odradi na medjunarodnoj razini,i nasi 80% sportasa otpada,jer su nasi testovi lazni,da se proguraju"zvjezde"......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije