Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR MUSA (22)

Hrvatskog Ibrahimovića traže lige petice: Otkrio nam svoja nadanja o budućnosti

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
30.12.2020.
u 14:25

- Sigurno je da neće biti lagana utakmica, ali vjerujemo u svoju kvalitetu. Koga god da smo dobili ne bi bio jednostavan protivnik jer su svi s razlogom došli do ovdje

Slavia Prag trenutno je na vrhu češke lige, a glavna zvijezda je mladi hrvatski reprezentativac Petar Musa (22). 

Inače prva špica mlade reprezentacije niže sjajne partije u češkom prvaku, a to nije promaklo niti drugim klubovima koji ga imaju na oku. Prate ga velikani Nizozemske, Engleske, Francuske i Italije, tako da mu vjerojatno odlazak u jednu od liga petice "ne gine". 

Unatoč velikom talentu i sve češćim pohvalama i pozivima, Petar je ostao skroman baš kakav je i otišao iz Zagreba s 18 godina zaputivši se u Prag. Sada se kratko pred nastavak sezone vratio u Hrvatsku, u svoj rodni grad, gdje smo ga uspjeli uloviti za kratak razgovor. 

- Stigao sam na kratak odmor i naravno vidjeti obitelj, mamu, seku, nećakinje... Najviše vremena provodim s njima, osobito nakon ovih groznih situacija s potresom kada je najbitnije da smo svi skupa - priča nam Petar. 

A gdje je kada nije s obitelji?

- S obzirom na situaciju s koronom i na zatvorene kafiće, restorane i ostalo, vidim se s najbližim prijateljima koji su u Zagrebu. Nažalost, s nekima se mogu čuti samo preko telefona i vidjeti preko videopoziva. 

I kada se druži, Petar upija nogometno znanje. Naime, često ga se može vidjeti s nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem i nogometašem RB Salzburga i Monaca, Nikolom Pokrivačem. 

- Da, Nikola mi često daje savjete vezane za nogomet. Puno vremena provodimo skupa i uvijek je sjajno razgovarati s nekim tko je toliko iskusan kao on - smatra mlada špica Hrvatske koja će upravo s U-21 reprezentacijom nastupiti na Europskom prvenstvu koje će biti održano u Mađarskoj i Sloveniji. Mladi Vatreni će zaigrati u skupini D sa Švicarskom, Portugalom i Engleskom, odlučio je ždrijeb u Nyonu. 

- Jako smo sretni što smo nakon turbulencija u kvalifikacijama izborili Euro. Imali smo probleme i zbog koronavirusa, ali smo na kraju pokazali koliko vrijedimo i koliko znamo igrati i nositi se sa svim nedaćama i pritiscima. Sada je bitno da svi ostanemo zdravi kako bismo bili spremni za turnir. Vjerujem da će nas izbornik Bišćan pripremiti odlično kao što je i za kvalifikacije učinio - kaže Petar. 

Prije europske smotre, čeka ga nastavak Europske lige sa Slavijom, koja će se u 'proljeće' susresti s engleskim Leicesterom. 

- Sigurno je da neće biti lagana utakmica, ali vjerujemo u svoju kvalitetu. Koga god da smo dobili ne bi bio jednostavan protivnik jer su svi s razlogom došli do ovdje. Znamo tko je Leicester, znamo koliku kvalitetu imaju, ali imamo i mi i želju i kvalitetu i spremni smo 'potući se' - najavio je Musa.

Inače, Petra zbog građe i stila igre često uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem, a upravo je on i uzor mladom hrvatskom napadaču.

- Nekako mi je Ibrahimović i dan danas najdraži igrač, iako cijenim i druge sjajne igrače poput Modrića i Mandžukića. Ali Ibru volim i zbog odlične karijere i svega što je napravio, ali i zbog svega što je prošao u životu - kaže.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
19:33 30.12.2020.

Petar Musa je Petar Musa! Nikakav "hrvatski Ibrahimović"! Što god kojekakvi tabloidi pisali o njemu.

DU
Deleted user
23:13 30.12.2020.

Nikad budala dovoljno na Planeti.

ER
EroK
17:52 30.12.2020.

Od kuda je Musa stigao u Dinamo, Zagreb?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije