Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TE-KVON-DO

Hrvatskim kadetima tri medalje na Europskom prvenstvu

Tekvondo
05.07.2015.
u 19:05

Iz Francuske su se s odličjima vratile kadetkinje Dora Runtić (TK Marjan, Split) i Mateja Horvat (TK Čigra, Zagreb), te Mateo Zorko (TK Jastreb, Zagreb) kao jedini u muškoj konkurenciji.

Hrvatska kadetska reprezentacija u te-kvon-dou osvojila je tri brončane medalje na Europskom prvenstvu u Strasbourgu. Iz Francuske su se s odličjima vratile kadetkinje Dora Runtić (TK Marjan, Split) i Mateja Horvat (TK Čigra, Zagreb), te Mateo Zorko (TK Jastreb, Zagreb) kao jedini u muškoj konkurenciji.

Splićanka Dora Runtić (u kategoriji do 41 kg) do bronce je pobijedila konkurentice iz Izraela i Bugarske, a u polufinalu je izgubila od predstavnice Ukrajine.

Zagrepčanka Mateja Horvat (do 59 kg) u borbi za odličje svladala je domaću predstavnicu, a tijesno izgubila od Čehinje 10:8.

'Jastreb' Mateo Zorko u kategoriji do 61 kg na putu do medalje bio je bolji od favoriziranog Talijana Morena Monticellija (zlatnog s ovogodišnjeg Austrian Opena), te predstavnika Islanda 10:5, a polufinalnu borbu izgubio je od Francuza Clereta, novog prvaka Europe.

Plasmane od 5. do 8. mjesta još su ostvarili Laura Glasnović (Jastreb), Lara Petek (Fox), Analena Brandić (Rugvica) i Karla Čikotić (Marjan), dok Paula Antunović (marjan) i Klara Rastović (Marjan), te kadeti Marko Erjavec (Fox), Luka Leko (Škorpion), Patrik Pavleković (Ion) i Josip Teskera (Div Knin) nisu prošli u borbe za odličja.

Boje Hrvatske branilo je ukupno osam kadetkinja i pet kadeta pod vodstvom trenera Veljka Laure i Feđe Medaka.

>>Ana Zaninović osigurala medalju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije