Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Felipe Perrone

Hrvatski zet priznao: Nismo najbolji u Europi, Hrvatska je jača

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
18.01.2024.
u 17:01

- Mislim da nismo najbolji u Europi. Hrvatska je igrala bolje od nas, svi su vidjeli da su bolji. Ima nešto specijalno kod Hrvatske kada igra doma, ali doista.

Španjolska je pobijedila Hrvatsku u finalu Europskog vaterpolskog prvenstva 11:10 i time osigurala svoju prvu europsku titulu. Naime, Španjolska je dosad gubila dva puta u finalima Europskih prvenstava na peterce, 2020. od Mađarske i 2018. od Srbije, a također je bila poražena u finalu 1991. od Jugoslavije. Osvajanjem zlatne medalje na Euru kompletirala je seriju naslova na velikim natjecanjima. Već ima zlato s Olimpijskih igara 1996. i Svjetskih prvenstava 1998., 2001. i 2022. Osim toga, sadašnji naslov donio im je i izravnu kvalifikaciju za Olimpijske igre u Parizu.

- Hrvatska je odigrala doista sjajnu utakmicu, no mi ni u jednom trenutku nismo prestali vjerovati da možemo pobijediti. Ušli smo u povijest, španjolski vaterpolo je to zaslužio - izjavio je izbornik David Martín. Španjolski vaterpolist Alvaro Granados zabio je pobjednički pogodak pa rekao:

- Okus ovog zlata je jako dobar, nemam riječi. Osjećam se kao da sam se probudio s popodnevnog počinka (sieste) i da je sve bio san. Felipe Perrone, španjolski reprezentativac i hrvatski zet, pohvalio je barakude:

- Mislim da nismo najbolji u Europi. Hrvatska je igrala bolje od nas, svi su vidjeli da su bolji. Ima nešto specijalno kod Hrvatske kada igra doma, ali doista. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije