Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO U odlučujućem dvoboju u Portugaleteu poraz naših od Španjolske s 8:10

Hrvatski vaterpolisti ostali bez završnog turnira Svjetske lige

spo-vat-txt.jpg
import
28.08.2006.
u 15:37

PORTUGALETE - Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela izboriti završni turnir Svjetske lige u Ateni. U odlučujućem dvoboju na polufinalnom turniru u Portugaleteu izabranici Ratka Rudića (bez ozlijeđenog Komadine) poraženi su od Španjolaca s 8:10. Kako će Grčka kao domaćin nastupiti na finalnom turniru bez obzira na učinak u Baskiji, s turnira u Portugaleteu dalje su otišli pobjednik skupine, reprezentacija SiCG, i druga Španjolska. Pogotke za našu vrstu postigli su Bošković i Franković po 2, te Đogaš, Premuš, Marković i Pavlović.

- Griješeći u igri dopustili smo Španjolcima da povedu s 4:1, a poslije ih je bilo teško stizati. Igrali smo čvrsto u obrani i imali prilike za protunapade, ali nam suci nisu bili skloni. Naše su igrače isključili 15 puta, a Španjolce samo sedam puta. To je ipak preveliki nerazmjer - kazao je naš izbornik Ratko Rudić.

Šteta, jer da smo otišli u Atenu, bez većih bismo teškoća osvojili medalju. Amerikanci i Australci ipak su slabiji suparnici od nekih s kojima smo se susretali u Portugaleteu.

Rezultati

posljednjeg kola: Španjolska - Hrvatska 10:8, SiCG - Grčka 13:7. Poredak: SiCG 5-0, Španjolska 4-1, Hrvatska 3-2, Grčka 2-3...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije