Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSV-U NJEMAČKI KUP

Hrvatski trojac osvojio već dva trofeja

Lacković Gojun
Dalibor Urukalović/Pixsell
11.04.2010.
u 16:17

Osvoje li naslov prvaka, rukometaši Hamburga osvojit će sva tri trofeja ove sezone u Njemačkoj, a to je napravio do sada samo Kiel.

Rukometaši Hamburga pobijedili su u finalu Njemačkog kupa u svojoj Colo areni pred 13.104 gledatelja Rhein Neckar Löwen s 34:33 (30:30) nakon dva produžetka. Od hrvatskog trojca u pobjedničkoj momčadi najbolji dojam ostavio je Domagoj Duvnjak koji je postigao pet pogodaka iz šest pokušaja. I taj jedan promašaj završio je u stativi. Igor Vori postigao je tri pogotka za Hamburg, od kojih su dva bili prvi na utakmici, dok je Blaženko Lacković dvaput zatresao mrežu Löwena. Najefikasniji kod HSV-a bili su K. Lijewski s devet te Jensen sa sedam pogodaka, a kod Löwena Stefansson s osam (pet iz sedmerca).

To je Hamburgu već drugi trofej ove sezone, nakon što je osvojio Superkup. Kako u prvenstvu vodi sa tri boda ispred Kiela, moglo bi se dogoditi da ove sezone osvoji sva tri trofeja u Njemačkoj. To je do sada uspjelo samo Kielu. Naravno, Hamburg još ima priliku osvojiti i Ligu prvaka, no u četvrtfinalu će igrati protiv španjolskog Ciudad Reala, branitelja naslova, i do tog naslova put će biti jako težak, ali ne i neostvariv.

– Znali smo da će nam u finalu biti teško jer je Löwen trenutačno u odličnoj formi. U produžetku je sjajan bio naš vratar Bitter, a žao mi je što se mlađi Lijewski ozlijedio nakon što je postigao pobjedonosni pogodak. Nisam siguran da će moći igrati tako skoro, s obzirom na to da su ga iznijeli s parketa – rekao je Blaženko Lacković.

U utakmici za treće mjesto rukometaši Lübbeckea pobijedili su Gummersbach s 29:26. Vedran Zrnić postigao je deset pogodaka za Gummersbach, od čega devet iz sedmeraca, dok se Drago Vuković za 30 minuta nije upisao među strijelce.

Za Lübbecke je Frank Loke, igrač Croatije osiguranja Zagreba na posudbi, postigao jedan pogodak.

DHB Pokal, finale:

HSV - Rhein-Neckar Löwen 34:33 (produžetak)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije