Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Hrvatski tenisači doznali protivnika u prvom kolu, Krajan nezadovoljan ždrijebom

Davis Cup slavlje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
22.09.2016.
u 15:45

– Pozitivno je što smo domaćini, igranje u dvorani više nam odgovara nego da smo u gostima, a to bi sigurno bilo na zemlji – zaključio je Krajan.

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan komentirajući ždrijeb Svjetske skupine za sljedeću godinu, koji je našim tenisačima u prvom kolu dodijelio domaćinstvo protiv Španjolske, rekao je kako "nas ždrijeb nije pomazio", ali je pozitivnom istaknuo činjenicu što će se meč igrati u Hrvatskoj.  

– Ždrijeb nas nije pomazio. Zapeli su mi za oko prije izvlačenja kao reprezentacija koju bi bilo dobro izbjeći, ali to se nije dogodilo. Idemo na vrlo jaku reprezentaciju koja se, kako se čini, opet okuplja u najjačem sastavu. Izgleda da su odlučili ponovno pokušati napraviti velik rezultat, sakupljaju najjače snage u želji da to ostvare – rekao je izbornik Željko Krajan koji će u ovom dvoboju biti u nesvakidašnjoj situaciji jer će s druge strane imati suparnicu, proslavljenu španjolsku tenisačicu Conchitu Martinez, pobjednicu Wimbledona iz 1994. godine.

U protekle dvije sezone Španjolci su se natjecali u Prvoj skupini Euro-afričke zone, a povratak u Svjetsku skupinu izborili su pobjedom s rezultatom 5-0 na gostovanju u Indiji, gdje su u španjolskom sastavu bili Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez i Marc Lopez.

Hrvatska će od 3. do 5. veljače ugostiti Španjolce u dvorani, a osnovna će prednost naše reprezentacije biti izbor podloge.

– Pozitivno je što smo domaćini, igranje u dvorani nam više odgovara nego da smo u gostima, a to bi sigurno bilo na zemlji – zaključio je Krajan.

Tako je bilo u jedinom dosadašnjem dvoboju Španjolske i Hrvatske, odigranom u Valenciji 2003. godine, a domaćin je slavio s 5-0. Za Španjolsku su igrali Juan Carlos Ferrero, Carlos Moya, Alex Corretja i Albert Costa, a vodio ih je Jordi Arrese. Hrvatsku su predstavljali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Lovro Zovko i Mario Radić, pod izborničkim vodstvom Nikole Pilića.  

Pobjednik susreta Hrvatska – Španjolska igrat će u četvrtfinalu s boljim iz okršaja Srbija – Rusija. Četvrtfinale je na rasporedu od 7. do 9. travnja. Hrvatska bi u četvrtfinalu bila domaćin Srbiji, a u slučaju dvoboja s Rusijom, naši bi tenisači gostovali.

Predsjednik ITF-a: Finale Hrvatske i Argentine bit će spektakularan

Predsjednik Međunarodne teniske federacije (ITF) David Haggerty rekao je kako očekuje spektakularan finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, govoreći uoči početka ždrijeba za sljedeću sezonu najmasovnijeg sportskog natjecanja koje se održava svake godine, priređenog u četvrtak u Londonu. 

– Svjedočili smo sjajnim polufinalnim dvobojima. U studenom će se Hrvatska boriti za svoj drugi naslov i vidjet ćemo može li ponoviti 2005. godinu, dok će Argentina  peti put pokušati doći do svog prvog trijumfa. Te dvije nacije imaju bogatu tenisku povijest i vrlo su privržene Davis Cupu. Bit će to spektakularan finale, a vjerujem da će i navijači pokazati svoje boje – rekao je David Haggerty referirajući se na slogan koji prati Davis Cup natjecanje, a koji glasi "pokaži svoje boje".

Predsjednik ITF-a  osvrnuo sei na najavu promjena u formatu Davis Cupa i Fed Cupa, što je sam najavio dan prije.

– Davis Cup i Fed Cup pripadaju skupini najvećih sportskih događaja u svijetu. Moramo učiniti sve kako bismo ih pripremili za buduće izazove i zadržali u vrhu. To je naš cilj – zaključio je Haggerty. 

Komentara 1

DU
Deleted user
16:36 22.09.2016.

Ah Željko, pa ne bojis se valjda izbornika u liku jedne žene i to jos na domacem terenu, hahaha! Neka se samo ne igra na zemlji, pa cemo vidjeti tko je prava sila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije